Douglas hout onbehandeld

Vind nu Douglas hout en meer onbehandeld of bewerkt in het aanbod van Tuindomein. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor tuinhout en u vindt bij ons precies wat u nodig heeft voor uw volgende project. Onbehandeld Douglas hout is hiervoor een populaire keuze. Het is relatief goedkoop en verrassend duurzaam. Zonder enige bewerking blijft het, bij gebruik boven het maaiveld, rond de 10 a 15 jaar goed. Het laat zich goed bewerken en afwerken. U kunt het bijvoorbeeld mooi schilderen of beitsen voor een stijlvol resultaat dat netjes opgaat in de stijl van uw tuin. Veel van ons Douglas hout is onbehandeld om u zo veel mogelijk keuzevrijheid te bieden. Ontdek snel de praktische veelzijdigheid van deze houtsoort.

Producten 1-24 van 71

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Douglas hout is ook onbehandeld goed te gebruiken

Er zijn diverse redenen om Douglas hout onbehandeld te laten. Als eerste is er natuurlijk de prijs. Impregneren zet altijd een meerprijs op het hout en beits en verf brengen ook kosten met zich mee. Voor Douglas hout maakt het echter niet veel uit als het onbehandeld blijft. De duurzaamheid wordt nauwelijks aangepast. De enige uitzondering hier is hout dat ingegraven wordt zoals tuinpalen. Douglas is niet geweldig in vochtige grond. Daarom raden wij sterk aan het hout te behandelen met een beschermingsmiddel zoals zwarte teer. Dit zorgt dat uw tuinpalen net zo lang mee gaan als de rest van de schutting of het tuinhuisje.

Besluit u naderhand om het hout toch te bewerken dan vormt dit voor onbehandeld Douglas hout geen enkel probleem. Alleen als u de kleur van het verse hout wilt bewaren is het belangrijk dat u het hout binnen afzienbare tijd in de lak zet. Anders gaat het hout langzaamaan verkleuren. Dit wordt echter ook vaak als pluspunt gezien van onbehandeld Douglas hout.

De unieke stijl van onbehandeld Douglas hout

Een andere reden om Douglas hout onbehandeld te laten is de unieke stijl. Vers Douglas heeft een kenmerkende oranjeroze tint. Maar met de jaren vergrijst deze tot een rustieke grijstint. Deze grijze kleur staat goed in tal van verschillende tuindesigns. Omdat er weinig nadelen kleven aan het onbewerkt laten van het hout is Douglas hout onbehandeld een populaire keuze. Het staat onder meer goed in:

Vind alles wat u nodig heeft voor uw tuin snel online

Doorzoek nu ons assortiment en ontdek een overdaad aan verschillende soorten tuinhout voor uw project. Naast Douglas hout hebben wij ook hardhout en geïmpregneerd grenen en vuren voor u klaar liggen. Ieder van deze houtsoorten heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Hardhout is bijvoorbeeld erg duurzaam, een levensduur van 25 jaar is geen uitzondering, maar kost wat extra. Geïmpregneerd vuren en grenen zijn allebei goed voor een levensduur van ca. 10 jaar, maar zijn wel de goedkoopste houtsoorten die u kunt vinden. Welk type hout het beste binnen uw persoonlijke visie valt, ligt geheel bij u.

Tuindomein, tuinhout voor de laagste prijzen

Onze lage prijzen zijn het resultaat van grootschalige inkoop en vele jaren ervaring. Met deze ervaring hebben wij een breed netwerk van leveranciers om u altijd de beste deals aan te kunnen bieden. Al sinds 2002 bieden wij daarom met trots de laagste prijs garantie. Zo weet u zeker dat u dit tuinhout nergens goedkoper zal vinden. Met onze praktische bezorgservice wordt uw Douglas hout onbehandeld bij u thuis afgeleverd. Geen gedonder meer om het allemaal in de auto te laden. Begin nu ben uw nieuwe project en plaats meteen een bestelling bij Tuindomein.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.