Douglas hout planken

Voor vele tuinprojecten zijn Douglas hout planken goed aan te raden. Het is stevig, relatief voordelig en duurzaam. In ons assortiment vindt u tuinpalen, balken en planken om zo zelf uw eigen constructie te bouwen in de tuin. Daarnaast bieden wij ook een mooi aanbod aan verschillende vooraf op maat gezaagde tuinhuisjes, overkappingen, kapschuren en blokhutten. Deze hoeft u alleen nog maar zelf in elkaar te zetten. Zo breidt u uw tuin met gemak uit met een mooie blokhut, schuur of praktische fietsenstalling.

Producten 1-24 van 32

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat zijn Douglas hout planken?

Douglas hout planken zijn planken die afkomstig zijn van de Douglas spar. Dit is een naaldboom die oorspronkelijk in de Verenigde Staten van Amerika groeit. Het Douglas hout dat op de Europese markt wordt aangeboden is echter afkomstig van Douglas bomen die in Europese landen worden geteeld. Douglas hout is de laatste tijd erg populair geworden. Dit komt door de mooie uitstraling van het hout en zijn unieke eigenschappen. Het heeft een mooie natuurlijke look door de kleur en de duidelijk aanwezige nerven en knoesten. Het is één van de hardste naaldhoutsoorten. Onbehandeld verkleurt het hout naar een grijze tint, veel mensen houden van deze look.

Douglas hout planken kunnen binnenshuis worden gebruikt, maar het is ook geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Bij Tuindomein.nl kunt u bijvoorbeeld mooie tuinhuizen van Douglas hout bestellen. Een Douglas plank kan echter ook voor andere toepassingen gebruikt worden, zoals voor een schutting of wand van een overkapping.

Wilt u Douglas planken hout bestellen? Dan bent u bij Tuindomein.nl aan het juiste adres! Wij bieden namelijk een enorm assortiment aan.

Voordelen van een Douglas plank

Een Douglas plank biedt vele voordelen. Zo is de prijs van Douglas planken hout relatief voordelig. Glad geschaafd Douglas is normaal gesproken iets duurder, maar nog steeds een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld eikenhout.

Douglas hout planken zijn mooi recht, daarnaast is het hout erg sterk. Door de stabiliteit is het hout makkelijk bewerkbaar. Daarom hoeft Douglas planken monteren geen hele moeilijke klus te zijn. Het hout heeft een mooie warme kleur dat mooi egaal vergrijst. Houdt u niet van de grijze kleur? Dan kunt u het hout tegen verkleuring behandelen.

Het hout dat gebruikt wordt bestaat meestal uit kernhout, dit is duurzamer dan spinthout. Een voorbeeld van spinthout is grenen. Dit hout is zachter, goed bewerkbaar, maar ook kwetsbaar. Kernhout is harder en daardoor namelijk beter bestand tegen invloeden van bijvoorbeeld schimmels.

De voordelen op een rij:

  • Relatief voordelig hout;
  • Een mooie natuurlijke look;
  • Verkleurt naar een mooie grijze kleur indien onbehandeld;
  • Een hard soort naaldhout;
  • Mooie rechte planken;
  • Met machinaal gereedschap goed mee te werken.

Douglas planken monteren

Douglas hout is erg sterk, daarom is het best lastig om het hout met handgereedschap te bewerken. Maakt u gebruik van scherp en kwalitatief goede machinale gereedschappen? Dan zal het bewerken geen problemen opleveren. Als u aan de gang gaat met spijkers en schroeven, houd er dan rekening mee dat het hout kan gaan splijten. De kwasten in het hout gaan namelijk door de impact snel los

zitten. Ze kunnen dan gaan scheuren. Wilt u Douglas planken monteren op een andere manier? Een Douglas plank kan ook heel goed gelijmd worden.

Een behandeling van het hout zorgt ervoor dat het hout langer mee zal gaan. Beits zal op droog Douglas hout goed hechten. Het is echter wel zo dat hars nog lange tijd uitgezweet kan worden, dit kan de afwerkingslagen negatief beïnvloeden. Het kan hierdoor nodig zijn om het hout weer op te schuren en te ontvetten. Hierna kunt u een nieuwe laag beits aanbrengen.

Douglas houten planken geschaafd

In ons assortiment Douglas planken hout kunt u ook Douglas houten planken geschaafd vinden. Het grote voordeel van geschaafd Douglas hout is dat de planken al glad afgewerkt zijn. Dit hoeft u daarom niet zelf te doen. Het voordeel van het schaven is dat het hout minder splintert. Hierdoor is het hout makkelijker te bewerken. Dit is handig als u ermee aan de slag gaat om uw project te plaatsen, zoals een schutting of fietsenhok, maar hierdoor kan een Dou

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.