Douglas hout planken

Voor vele tuinprojecten zijn Douglas hout planken goed aan te raden. Het is stevig, relatief voordelig en duurzaam. In ons assortiment vindt u tuinpalen, balken en planken om zo zelf uw eigen constructie te bouwen in de tuin. Daarnaast bieden wij ook een mooi aanbod aan verschillende vooraf op maat gezaagde tuinhuisjes, overkappingen, kapschuren en blokhutten. Deze hoeft u alleen nog maar zelf in elkaar te zetten. Zo breidt u uw tuin met gemak uit met een mooie blokhut, schuur of praktische fietsenstalling.

Producten 1-24 van 26

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina


Douglas hout planken en profielen

Gaat u zelf aan de slag met onze Douglas hout planken? Wij zorgen dat u een ruime keuze heeft. Wij bieden naast standaard balken en tuinpalen een breed assortiment aan verschillende planken en profielen. U vindt in ons aanbod onder meer:

  • Veer en groef-profielen, handig voor het opzetten van wanden in tuinhuisjes en overkappingen. Verkrijgbaar in diverse maten.
  • Blokhutprofielen, een mooi afgewerkt type plank om die typische look van een blokhut te realiseren.
  • Schaaldelen, een ruwe en natuurlijke uitstraling voor een klassiek tuinhuis of afscheiding.

Met deze materialen zet u zelf een tuinhuis, vlonder of overkapping in elkaar. Welke stijl Douglas hout planken u ook kiest, u kan genieten van de vele voordelen die deze houtsoort u biedt.

Douglas hout planken zijn goed bestand tegen water en hebben daarmee een relatief lange levensduur. Gemiddeld kan u rekenen op 15 jaar. Voor extra duurzaamheid raden wij wel aan om Douglas hout planken die minder dan 10 cm boven de grond zitten te behandelen met een vocht- en schimmelwerend middel. Hetzelfde geldt voor onbewerkt Douglas tuinpalen. Deze zijn het meest gevoelig voor rot door de nabijheid van vochtige aarde. Met deze voorzorgsmaatregelen haalt u het beste uit de Douglas hout planken en tuinpalen. Nog beter is het om hiervoor hardhouten palen te gebruiken.

Voor de afwerking is het hout goed te bewerken op tal van verschillende manieren. Het laat zich goed schilderen, lakken en beitsen. Werk uw Douglas hout tuinhuis of schuurtje daarnaast mooi af met een deur van Tuindomein. Deze leveren wij inclusief scharnier en beslag, alles wat u nodig heeft voor uw tuinproject. Van Douglas steigerplanken tot een Douglas hout schutting, bij ons bent u aan het juiste adres.

Snel aan de slag met Douglas hout planken

Een Douglas hout vlonder vormt een prachtige basis voor een veranda of terras. Om deze op te bouwen uit Douglas hout planken en balken raden wij een betonpoeren of hardhouten tuinpalen aan voor maximale duurzaamheid. Plaats de palen maximaal 40 cm van elkaar in de grond. Bevestig de liggers vervolgens aan de palen en monteer de Douglas hout planken daarbovenop. Er zijn online tal van uitgebreide handleidingen te vinden voor het bouwen van uw eigen vlonder. Met het scherp geprijsde hoogwaardige tuinhout van Tuindomein maakt u van deze plannen een schitterende realiteit.

Ook een Douglas hout schutting kan met ons aanbod op diverse manieren worden aangepakt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie van sleufpalen en Douglas planken met een mes en groef-profiel. Ook kunt u hiervoor blokhutprofielen of blokhutdelen gebruiken. Deze sluiten netjes op elkaar aan voor een strak resultaat dat ongewenste pottenkijkers buiten houdt.

Bouw een stevige Douglas hout overkapping met ons ruime aanbod aan tuinpalen en balken. Zo vindt u ongeschaafde palen in onder meer de volgende formaten:

Daarnaast zijn deze palen in een geschaafde uitvoering leverbaar in onderstaande maten.

  • 6.5x6.5
  • 8.5x8.5
  • 11.5x11.5
  • 14.5x14.5

Tuindomein, wij verzorgen al uw tuinhout in een handomdraai

Met ons uitgebreide aanbod vindt u precies wat u nodig heeft voor uw project. Met vele verschillende beschikbare maten kunnen wij hoogwaardige Douglas hout planken leveren voor uw tuinhuis, schutting en meer. Ontdek snel wat wij voor u kunnen doen en profiteer snel van onze geweldig lage prijzen. Wij leveren uw bestelling graag af op elk gewenst adres in Nederland en België. Plaats nu een bestelling en laat uw tuinhout moeiteloos bij u thuisbezorgen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.