Houten overkapping

Een overkapping in uw tuin is een ideale toevoeging wanneer u op zoek bent naar meer woonoppervlakte. Een overkapping wordt veelal gezien als een verlengde van uw woning, en dat is dan ook voor veel mensen de reden om te kiezen voor een hout overkapping in de achtertuin. Het biedt een heerlijke plek waar u kunt genieten van het buitenleven. Daarbij kunt u de precieze invulling van de overkapping helemaal naar eigen wens bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om er een loungeset in te plaatsen, maar de overkapping kan ook fungeren als opbergruimte, of als gezellige zithoek met een tuinset. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos! Ontdek nu snel wat Tuindomein voor u kan betekenen op het gebied van houten overkappingen en wie weet geniet u binnenkort wel van deze nieuwe toevoeging in uw achtertuin.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Embalan dekkende beits rood 2.5ltr
  Embalan dekkende beits rood 2.5ltr
  Aanbiedingsprijs € 63,67 Normale prijs € 72,35

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een houten overkapping in uw tuin

Veel mensen spenderen tijdens het voorjaar en de zomermaanden urenlang in hun tuin. Maar waarom doet u dat niet tijdens de wat koudere dagen? Met behulp van een overkapping in uw tuin kunt u het gehele jaar door genieten van de frisse buitenlucht. Betrek uw houten overkapping bij uw woning, en zie het als een extra woon- of eetkamer of bijvoorbeeld als een buitenkeuken. U kunt er het hele jaar door van genieten met uw gezin, familie, vrienden of buren. 

Ontdek nu snel wat de vele mogelijkheden zijn bij Tuindomein en verdiep u in de vele mogelijkheden op het gebied van overkappingen. Het hebben van een tuin is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, en daarom adviseren wij u graag om hier zo veel mogelijk van te genieten. Vindt u het lastig om zelf te bepalen welke overkapping het beste bij u en uw tuin past? Raadpleeg dan ons team van specialisten. Neem vrijblijvend contact met ons op en het team van Tuindomein helpt u graag verder bij het maken van de juiste keuze. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 - 222580. Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl en tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. 

Maak uw overkapping helemaal naar wens

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot een houten overkapping? Of heeft u al een beeld in uw hoofd van hoe de overkapping er uit moet komen te zien? Wij denken graag met u mee om dit te kunnen realiseren. Om in ieders wens te kunnen voorzien bieden we bij Tuindomein veel verschillende mogelijkheden aan. Denk hierbij aan diverse keuzes in houtsoorten, afmetingen, behandelingen, daktypes en meer! 

Bepaal de juiste afmetingen

Wanneer u specifiek op zoek bent naar een overkapping voor in uw achtertuin, is de juiste afmeting van groot belang. Afhankelijk van de afmetingen van uw tuin en de locatie waar u de overkapping wilt plaatsen, kunt u bepalen wat de juiste afmeting is voor uw houten overkapping. We hebben het hier over de lengte, breedte, diepte en hoogte van de overkapping. Via onze webshop kunt u eenvoudig filteren op bepaalde afmetingen. Dit is ideaal wanneer u een beperkte ruimte heeft in uw tuin of liever niet wilt afwijken van de afmeting die u in uw hoofd heeft.  

Houtsoorten

Ook op het gebied van houtsoorten bieden we bij Tuindomein verschillende mogelijkheden aan. Zo vindt u in onze collectie overkappingen van de volgende houtsoorten: 

 • Grenen (Midden-Europees)
 • Hardhout
 • Lariks/Douglas
 • Vuren hout (Midden-Europees)
 • Vuren hout (Noord-Zweeds)

Grenenhout is een naaldsoort die voor velen te herkennen aan de specifieke geelachtige lichte kleur en matig fijne nerf. Deze Midden-Europese houtsoort wordt vaak gebruikt als tuinhout en dat is natuurlijk niet zonder goede reden. Met name wanneer het hout is geïmpregneerd is het een geliefde houtsoort voor het maken van onder andere overkappingen. 

Hardhout is geen specifieke houtsoort, maar meer een verzamelterm voor meerdere soorten hout afkomstig van loofbomen. Afhankelijk het specifieke soort hardhout, heeft deze zijn eigen unieke kenmerken. Denk hierbij met name aan de uiterlijke kenmerken van het hout. Maar, er zijn natuurlijk ook eigenschappen waarbij verschillende soorten hardhout overeenstemmingen kennen, namelijk duurzaamheid. Hardhout staat er om bekend dat het erg duurzaam is en jarenlang mee gaat.

Gaat uw voorkeur uit naar een goedkopere overkapping? Dan is lariks / douglas wellicht de houtsoort die u het best kunt kiezen voor uw overkapping. De prijs van een overkapping van lariks / douglas is zeer aantrekkelijker en het is tevens een houtsoort die makkelijk te bewerken is. Daarnaast heeft het een mooie, warme kleur die na verloop van tijd meer gaat neigen naar een grijze tint. 

Tot slot de laatste houtsoort: vuren. Bij Tuindomein werken we met vuren hout uit Midden-Europa en Noord-Zweden. Deze houtsoort staat niet direct bekend om de duurzaamheid, maar door het hout te impregneren wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. 

Behandeling van het hout

We hebben het zojuist al een aantal keer benoemd. Maar om de levensduur van het hout (bijvoorbeeld de tuinpalen) te verlengen, wordt het hout vaak behandeld. Met name bij tuinhout of rabatdelen is dit erg belangrijk omdat de overkapping buiten komt te staan. Toch is dit niet altijd bij alle houtsoorten nodig. Daarom bieden wij ook overkappingen aan van onbehandeld hout. Hierbij is de kwaliteit van het hout zodanig hoog, dat deze niet geïmpregneerd hoeven worden. 

Houtsoorten waarvan we de levensduur wel graag willen verlengen, behandelen we op twee verschillende manieren, namelijk: dompel impregneren of druk impregneren. Bij het impregneren door middel van dompelen wordt het hout letterlijk ondergedompeld in een bad met impregneermiddel. Het hout blijft hier vervolgens enkele minuten in liggen zodat het middel goed kan worden opgenomen. Bij keteldruk impregneren wordt het hout geplaatst in een grote ketel die vervolgens vacuüm wordt getrokken. Hierna wordt de tank gevuld met het impregneermiddel. Door de druk die ontstaan door het vacuüm trekken, wordt het middel als het ware in het hout geperst, waardoor het tot diep in het hout doordringt. 

Heeft u een specifieke vraag over de duurzaamheid van ons hout? Of wilt u graag meer uitleg over de verschillende soorten hout in ons assortiment? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Het team van Tuindomein helpt u graag verder met de juiste informatie en advies op maat. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u de juiste uitleg geven en voorzien van advies waarmee u daadwerkelijk verder kunt. 

Bepaal het daktype van uw houten overkapping

De keuze voor het juiste dak wordt vaak onderschat. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat bij een overkapping standaard een platdak hoort, maar bij Tuindomein bieden we veel meer mogelijkheden aan. Het type dak is erg bepalend voor de sfeer die de overkapping uitstraalt. Daarom bieden wij de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende typen daken: 

 • Lessenaarsdak 
 • Meerhoekig dak 
 • Platdak 
 • Schilddak
 • Piramide
 • Wolfskap
 • Zadeldak
 • Kapschuur

Blokhut met overkapping

Wilt u uw overkapping graag verrijken met een blokhut? Ook dat is mogelijk bij Tuindomein! 

Een blokhut met overkapping is de ideale combinatie tussen voldoende opbergruimte in de tuin en een fijne overdekte plek om te kunnen zitten. Een blokhut biedt een handige ruimte om tuingereedschap, fietsen en tal van andere zaken in op te bergen. Daarnaast biedt de overkapping een overdekte ruimte waar u bijvoorbeeld een loungeset of tafel met stoelen kunt plaatsen. Oftewel: het beste van twee werelden. 

Bij Tuindomein bieden we verschillende soorten blokhutten met overkappingen aan. Ook hierbij geldt dat er eindeloze mogelijkheden zijn op het gebied van houtsoorten, afmetingen en meer! Wat uw wensen voor de overkapping ook zijn, het team van Tuindomein helpt u graag om deze te realiseren. Ons doel is om samen met u de overkapping van uw dromen te kunnen realiseren. Alles moet kloppen: van de juiste afmetingen tot de houtsoort van uw voorkeur. Bij Tuindomein gaan we door tot alles voor u helemaal naar wens is.  

Overkappingen van Tuindomein

Bent u nog niet bekend met Tuindomein? Wij maken graag kennis met u! Tuindomein is sinds 2002 actief en daarmee zijn wij één van de eerste online tuinhout specialisten. Wij hechten veel waarde aan onze hoge kwaliteit hout en denken graag met u mee over de vele mogelijkheden op het gebied van overkappingen. Daarnaast staan wij bekend om onze snelle en voordelige leveringen in zowel Nederland als België. Ervaar het nu zelf en bestel uw nieuwe tuin overkapping makkelijk en snel via onze webshop! Wij helpen u graag verder om al uw wensen met betrekking tot de overkapping werkelijkheid te laten worden. 

Heeft u een specifieke vraag of wilt u graag meer informatie over onze houten overkappingen? Ons team van specialisten helpt u graag verder met de juiste informatie en advies op maat. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 - 222580. Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl en tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. 

Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.