Goedkope rabatdelen

Bent u specifiek op zoek naar rabatdelen? Dan bent u bij Tuindomein.nl aan het juiste adres! Rabatdelen zijn houten panelen van hoogwaardige kwaliteit, met een groef en een messing. Hierdoor kunt u de planken makkelijk in elkaar schuiven, om zo bijvoorbeeld een achterwand te kunnen maken in uw overkapping. Maar rabatdelen zijn natuurlijk nog voor tal van andere toepassingen te gebruiken. Bij Tuindomein bieden we rabatdelen aan in verschillende houtsoorten, afmetingen en afwerkingen. Daarnaast hanteren we scherpe prijzen om in ieders budget te kunnen voorzien. Tuindomein is dé aanbieder van tuinhout in Nederland en België, en dat is natuurlijk niet zonder goede reden.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten houten rabatdelen

Rabatdelen zijn houten planken die eenvoudig in elkaar geschoven kunnen worden. Hierdoor voorkomt u dat er water tussen het hout achterblijft en dat het hout gaat rotten of dat er schimmels ontstaan. Middels de juiste rabatdelen maakt u eenvoudig schuttingen en dichte tuinwanden voor bijvoorbeeld tuinhuizen en blokhutten. Rabbat delen zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit allerlei structuren en stijlen. Denk hierbij aan Zweeds rabat of bijvoorbeeld dubbelrabat. Zweeds rabat zijn rabatdelen met een potdekselprofiel. Hierdoor vallen ze gemakkelijk in en over elkaar. 

Bent u benieuwd wat Tuindomein voor u kan betekenen op het gebied van houten rabbatdelen? Of wilt u graag meer informatie over één van onze producten? Neem vrijblijvend contact met ons op en het team van Tuindomein helpt u hier graag mee verder. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 - 222580. Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl en tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. 

Geïmpregneerde rabatdelen

Geïmpregneerde rabatdelen zijn zeer populair. Dit geïmpregneerde hout wordt voornamelijk veel gebruikt bij het maken van een schuttingen en tuinhuizen. Een groot voordeel is dat deze planken niet voorgeboord dienen te worden. Hierdoor is het mogelijk om heel eenvoudig een complete schutting in elkaar te zetten. Geïmpregneerde rabatdelen zijn ook weer te verkrijgen in verschillende stijlen. Denk hierbij aan een moderne uitstraling maar ook zeker aan een landelijke uitstraling. Onze geïmpregneerde rabatdelen zijn in verschillende maten te verkrijgen. De schutting ziet er het strakst uit wanneer gekozen wordt voor één dikte en één lengte. De geïmpregneerde rabbatdelen van Tuindomein hebben, onder normale omstandigheden, een lange levensduur van ongeveer 7 tot 15 jaar.

Verschillende houtsoorten rabat delen

Het aanbod rabatdelen van Tuindomein is erg divers en daarom is het goed voor te stellen dat u het lastig vindt om een keuze te maken. Aangezien de verschillende houtsoorten allemaal hun eigen unieke eigenschappen en uiterlijke kenmerken hebben, vertellen we u hier graag meer over. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken uit onze verschillende houtsoorten voor rabat delen, namelijk: 

  • Grenen (Midden-Europees
  • Noord-Zweeds vuren
  • Lariks / Douglas
  • Red Class Wood

Grenenhout is een naaldsoort met een hele specifieke lichtgele kleur die voor velen waarschijnlijk wel bekend voorkomt. Daarnaast staat grenen bekend om de matige nerf en de unieke eigenschappen van het hout. Grenen leent zich uitstekend om te gebruiken als tuinhout en daarom wordt het vaak ingezet als hout voor blokhutten met overkappingen, rabatdelen, schuttingen en meer. 

Noord-Zweeds vuren staat niet direct bekend om de hoge duurzaamheid, maar kent wel tal van andere unieke eigenschappen waardoor het een populaire soort tuinhout is. Daarnaast is het mogelijk om vuren te impregneren, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Oftewel: ideaal om te gebruiken voor rabatdelen. 

Lariks / Douglas staat over het algemeen bekend als goedkoop tuinhout met een lagere duurzaamheid dan vergelijkbare houtsoorten. Wel is het hout makkelijk te bewerken, en daardoor in te zitten voor tal van projecten en toepassingen. Gaat uw voorkeur uit naar goedkope rabatdelen? Dan is lariks / douglas zeker het overwegen waard. 

Red Class Wood wordt vaak gezien als een duurzaam alternatief voor douglas hout. Deze houtsoort heeft dezelfde specifieke kleur als douglas, alleen ligt de duurzaamheid vele malen hoger. Doorgaans gaat red class wood namelijk tot wel 4x langer mee!

Rabbatdelen onderhouden

Hout heeft in de buitenlucht veel te verduren en moeten tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Het is dus belangrijk dat het hout een lange levensduur heeft. Om het hout langer goed te houden kunt u kiezen voor geïmpregneerde rabatdelen. Tevens kunt u ervoor kiezen om Douglas hout te gebruiken. Bij dit hout is het niet noodzakelijk om het hout te impregneren omdat het hout veel hars bevat. Hierdoor is het erg duurzaam hout indien het bovengronds gebruikt wordt. Om de levensduur te verlengen wordt geadviseerd de rabatdelen periodiek te onderhouden. U wilt immers zo lang mogelijk plezier hebben van uw rabatdelen. Of u deze nu gebruikt als ondervloer of om een schutting mee te maken: het onderhoud van rabatdelen is essentieel om de levensduur met enkele jaren te kunnen verlengen. 

Wilt u graag meer weten over hoe u rabatdelen het best kunt onderhouden? Raadpleeg dan ons team van specialisten. Wij helpen u hier graag mee verder. Tuindomein is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 - 222580. Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl en tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. 

Tips voor montage van rabat delen

Wanneer u ervoor kiest de rabatdelen zelf te monteren, raden wij aan om genoeg ruimte over te laten tussen de verschillende delen. Dit heeft te maken met het feit dat hout nog kan uitzetten en kan krimpen. De rabatdelen worden gemonteerd op een achterliggende constructie. Om ervoor te zorgen dat er ruimte is voor de rabatdelen om te kunnen "werken" is het voldoende dat deze niet strak op elkaar worden gemonteerd. Een groot voordeel van de rabatdelen is dat het eenvoudig te zagen is. Tevens kunt u eenvoudig schroeven plaatsen. Voordat de delen geplaatst worden kunt u middels een randsealer de kopse kanten afwerken. Hierdoor verkleint u de kans dat er scheurvorming ontstaat. Door dit goed af te werken voorkomt u eventuele schade als gevolg van regen, sneeuw of andere weersinvloeden.

Maak kennis met Tuindomein.nl

Tuindomein.nl is dé online aanbieder van tuinhout in Nederland en België. Of u nu op zoek bent naar rabatdelen voor een overkapping, schutting of terras: bij ons vindt u gegarandeerd het tuinhout waar u naar op zoek bent. Tuindomein is sinds 2002 actief in de wereld van tuin hout en rabbatdelen en daarmee zijn wij één van de eerste specialisten op online gebied. Daarnaast staan service, hoge kwaliteit én duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. U vindt in onze webshop alle benodigdheden om zelf in uw tuin aan de slag te gaan. 

Wilt u graag meer informatie over ons productaanbod rabatdelen? Of vindt u het lastig om in te schatten hoeveel rabatdelen u nodig heeft voor uw project? Schakel dan één van onze specialisten in. Neem contact op met Tuindomein en wij voorzien u graag van de juiste informatie en advies op maat. Wij zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 14.00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 - 222580. Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl en tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord.

Waarom kiezen voor de rabatdelen van Tuindomein.nl? 

✓ Dé tuinhout specialist in Nederland en België

✓ Hoogwaardige kwaliteit & duurzaam hout

✓ Houten rabat delen voor diverse toepassingen

✓ Onverslaanbaar in service & prijs

✓ Geschikt voor schuttingen, tuinhuizen en meer! 

Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.