Douglas houten palen

Er is veel keuze in Douglas houten palen, denk daarom ook goed na wat het beste bij uw situatie past. Een makkelijke regel is, hoe groter hoe dikker de paal of een paal extra ertussen.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Douglas houten palen, een veelzijdige keuze

Douglas hout laat zich kenmerken door een relatief sterke duurzaamheid, zelfs zonder enige bewerking. Over het algemeen genomen zullen Douglas houten palen het zeker tien jaar volhouden. Hier valt nog een goed aantal jaren bij op te tellen wanneer het wordt bewerkt met een houtbeschermingsmiddel. U hoeft dit niet overal toe te passen, maar hout dat zich dicht bij de grond bevindt is doorgaans gevoeliger voor rot en schimmel.

Qua stijl zijn Douglas houten palen een praktische keuze. De mooie houttint kan bewaard worden met lak of aangepast naar uw persoonlijke stijl met verf of beits. Zo laat u uw nieuwe project moeiteloos opgaan in de rest van uw tuin.

Waar kan u onze Douglas houten palen voor gebruiken?

Tal van verschillende tuinprojecten maken gebruik van Douglas houten palen als basis. De specifieke afmetingen van de benodigde palen zullen per project verschillen, maar over het algemeen genomen worden de smalste Douglas houten palen gebruikt voor vlonders. Wij raden onze 6,5x6,5 Douglas houten grondpalen aan vanwege hun relatief lage prijs en sterke duurzaamheid. Ze hoeven niet erg dik te zijn omdat het gewicht van de vlonder en alles daarop wordt verspreid over een groot aantal palen. Plaats ze maximaal 40 cm van elkaar voor een stevige vlonder waar u nog jaren van kan genieten. De liggers en vlonderplanken kunnen waar gewenst ook van Douglas hout zijn of een andere houtsoort naar uw keuze. Tuindomein heeft het allemaal voor u in huis.

Voor een tuinhuisje of schuur is het doorgaans aan te raden wat dikkere Douglas houten palen te gebruiken. Hoe dik u ze precies wilt hebben bepaalt u zelf. Met opties voor 9x9, 12x12, 15x15 en zelfs 20x20 formaten in diverse lengtes biedt onze brede selectie uitkomst voor ieder project. Vergeet niet de Douglas palen en planken die dicht bij de grond zitten te behandelen met een hout beschermend middel voor optimale duurzaamheid. Zo heeft u nog lang plezier van uw nieuwe tuinhuis.

Een overkapping voor uw terras of zithoek in de tuin geeft het geheel een chique uitstraling. Ook hier raden wij aan om deze goed te ondersteunen met sterke Douglas houten palen. Zo blijft uw nieuwe overkapping in weer en wind stevig op zijn plaats. Werk de Douglas houten palen netjes af met beits of verf en u heeft een overkapping waar u nog jaren van kan genieten.

Tuindomein, tuinhout in talloze verschillende maten voor de laagste prijs

Ontdek in ons aanbod alles wat u nodig heeft voor het bouwen van:

  • Tuinhuisjes en schuren
  • Schuttingen, hekwerk en erfafscheidingen
  • Overkappingen, vlonders en andere stijlvolle toevoegingen voor de tuin

Alles is eenvoudig te vinden in onze overzichtelijke webwinkel. U bestelt in een handomdraai al het tuinhout wat u nodig heeft voor uw project. En met onze scherpe prijzen kan u het tuinproject van uw dromen oppakken. Haal uw droomtuin een stap dichterbij met Douglas houten palen en meer van Tuindomein. Kies uit vele verschillende maten en geniet van onze effectieve bezorgservice. Plaats nu een bestelling voor tuinhout en laat alles netjes bij u thuisbezorgen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.