Houten overkapping

Houten overkappingen

Op zoek naar een houten overkapping? Ons assortiment bevat verschillende type overkappingen die van hout zijn gemaakt. Ook hebben we verschillende type houtsoorten in ons assortiment. Kijkt u hieronder verder voor overkappingen en kapschuren in verschillende stijlen, vormen en maten. 

Wat is een houten terrasoverkapping?

Een houten terrasoverkapping is een constructie van hout dat gebouwd wordt om een terras te overdekken. Hierdoor kan in de tuin een plek gemaakt worden waar het aangenaam vertoeven is ondanks bepaalde weersomstandigheden. Een houten afdak zorgt er in de zomer voor dat u een heerlijke plek heeft om buiten te zitten, maar dan wel beschermd tegen de zon. In de koudere maanden biedt de overkapping bescherming tegen neerslag en wind. Zo kunt u evengoed genieten van het buitenleven in uw tuin, maar dan wel droog en beschermd tegen de kou.

Een houten overkapping kan in verschillende vormen voorkomen, zoals een carport, prieel, of pergola. Een terrasoverkapping is bedoeld voor het overdekken van een terras.

De voordelen van een houten afdak

Wilt u een houten afdak maken? Een houten terrasoverkapping biedt vele voordelen, zoals:

  • Dankzij een houten afdak is het altijd fijn vertoeven op uw terras, wat voor weer het ook is.
  • Een houten terrasoverkapping heeft een mooie natuurlijke, warme en gezellige look, dit draagt bij aan de uitstraling van uw woning.
  • U creëert met een afdak extra leefruimte bij uw woning.
  • U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, van exclusieve soorten tot meer voordelige opties.
  • Een overkapping biedt niet alleen bescherming voor u, maar kan ook dienen voor uw auto, fietsen, tuingereedschap etc.
  • U kunt de overkapping geheel in uw eigen stijl afstemmen. De stijl bepaalt u door te kiezen voor een houttype naar keuze, de vorm van de overkapping, dakbedekking en eventuele extra opties.

Keuze uit verschillende houtsoorten

Wilt u een mooi houten afdak plaatsen? Kies dan voor een van onze houten overkappingen. U heeft daarbij keuze uit verschillende soorten hout, zoals:

  • Douglas hout: Een houtsoort die veel gebruikt wordt voor toepassingen in de tuin, zoals overkappingen en schuttingen. Douglas is populair vanwege de uitstraling, toepasbaarheid en hardheid van het hout.
  • Red Class Wood: Dit hout is dankzij een bepaalde bewerkingsmethode zeer duurzaam gemaakt. Een overkapping van dit hout zal daarom heel lang meegaan. Daarnaast heeft het een mooie warme uitstraling die lang aanwezig blijft.
  • Vuren: Licht van kleur en gewicht, makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Een goede optie als u op zoek bent naar een voordelige overkapping.

Bestel uw houten terrasoverkapping bij Tuindomein

Bent u op zoek naar een houten terrasoverkapping voor uw tuin? In het ruime aanbod van Tuindomein zult u zeker een houten afdak vinden dat geheel naar uw wens is. Wilt u een veranda plaatsen tegen uw woning? Een losstaande overkapping in uw tuin? Een mooie houten carport voor uw auto? Of bent u op zoek naar een houten buitenverblijf? Wij bieden enorm veel keuze aan, neemt u rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken.

Heeft u een keuze kunnen maken? Pas uw overkapping dan naar wens aan en bestel het via onze webshop. Wij bezorgen deze dan zo spoedig mogelijk bij u thuis!

Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!