Hoekblokhut

Een hoekblokhut of hoektuinhuis voor elke tuin

Tuindomein is uitgegroeid tot een gewaardeerde specialist op het gebied van tuinhout. Dat wil niet alleen zeggen timmerhout en allerlei andere planken, balken en schermen voor uw tuin. Juist ook op het gebied van bouwpakketten voor allerlei tuinbouwsels zoals overkappingen, blokhutten en tuinhuizen zijn wij uw online expert. Wanneer u op zoek bent naar een hoekblokhut of hoektuinhuis moet u beslist even in onze assortiment kijken. Wij bieden u namelijk een zeer riante keuze, zoals u van een echte expert mag verwachten. Wij weten zeker dat u bij ons uw ideale hoekblokhut of hoektuinhuis zult vinden.

Wat is een hoekblokhut of hoektuinhuis precies?

Wat is een hoekblokhut of hoektuinhuis eigenlijk precies? Zoals de naam al doet vermoeden houdt dit type blokhut of tuinhuis rekening met plaatsing in de hoek van uw tuin. De meeste tuinhuizen zijn rechthoekig van vorm. Ze kunnen overal in de tuin worden geplaatst. Voor plaatsing in de hoek van de tuin zijn deze blokhutten en tuinhuizen echter niet altijd optimaal geschikt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de deur soms op een onhandige plek zit voor plaatsing in de hoek. Dat kan ervoor zorgen dat de entree zich niet op een handige plek bevindt. Daarnaast kan de layout van sommige modellen ervoor zorgen dat zij niet goed tot hun recht komen in uw tuin, of al snel te groot zijn.

Een hoekblokhut of hoektuinhuis is dus specifiek ontworpen om in de hoek geplaatst te worden. Deze modellen worden ook wel eens een vijfkantblokhut of vijfkanttuinhuis genoemd. Veel modellen die in de hoek van uw tuin kunnen worden geplaatst, hebben een voorkant die wat gedraaid is en een achterkant waarvan het midden in een punt precies in de hoek van uw tuin valt. Door deze diagonale opstelling neemt zo’n model minder ruimte in uw tuin in beslag. Een hoektuinhuis/hoekblokhut kan dus de perfecte oplossing zijn voor wie niet over een grote tuin beschikt, maar toch een blokhut of tuinhuis met voldoende ruimte wenst.

Overigens heeft niet elke hoekblokhut/hoektuinhuis deze diagonale opstelling. U kunt ook kiezen voor een conventioneler model, maar dan wel met een indeling en een deur op een plek die handig is voor plaatsing in een hoek. 

Een compact model, of riant met overkapping?

Gaat u voor een compact model? Dat is zeker mogelijk. Daar is bij hoekblokhutten en hoektuinhuizen namelijk rekening mee gehouden. Maar deze modellen hoeven zeker niet compact te zijn. Ook wanneer u behoefte hebt aan een riante hoekblokhut met overkapping of hoektuinhuis met overkapping, heeft u keuze genoeg. Dat is een understatement, want het aanbod van Tuindomein is gigantisch. Wij vinden het belangrijk dat er voor iedereen meer dan genoeg te kiezen is. Dit betekent dat wij rekening houden met alle wensen en eisen, smaken, materialen en budgetten. 

Vind de perfecte hoekblokhut in onze webshop

Het vinden van de perfecte hoekblokhut of hoektuinhuis is misschien nog niet eenvoudig. Er is immers zo veel keus. Het is goed om te weten dat verschillende houtsoorten ook verschillende eigenschappen hebben. Bent u op zoek naar een betaalbaar model van uitstekende kwaliteit, dan is vurenhout een uitstekende optie. Aan de andere kant van het spectrum vindt u hardhout. Hardhout is duurder, maar ook veel harder en daarmee een stuk duurzamer dan vurenhout.

In onze webshop kunt u niet alleen filteren op houtsoort, maar ook op formaat, prijs, daktype en meer. Zo kunt u snel en eenvoudig een selectie aan hoekblokhutten en -tuinhuizen zien die aan uw wensen en eisen voldoen. Op elke pagina vindt u een duidelijke beschrijving en specificaties van het model. U kunt eenvoudig in een aantal stappen online bestellen of een offerte aanvragen. Maar komt u er niet uit, of heeft u eerst een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u met plezier en zorgen ervoor dat u de perfecte blokhut of tuinhuis voor in de hoek van de tuin vindt.