Douglas Blokhutten

Douglas blokhut of tuinhuis

Duurzaamheid en sterkte zorgen ervoor dat douglas hout zeer geschikt is voor allerlei constructies. Vooral voor bijvoorbeeld blokhutten, veranda's, tuinhuizen of carports die buiten staan. Douglas hout is afkomstig van de douglasspar uit Duitsland. Ook in Oostenrijk wordt deze houtsoort voor veel doeleinden gebruikt. Het kan dus heel veel weersinvloeden aan. Wanneer u kiest voor een douglas blokhut of tuinhuis, zal deze vele jaren mee gaan.

Douglas blokhutten

Bent u op zoek naar een tuinhuis? Dan bent u bij Tuindomein aan het juiste adres! Bij ons heeft u keus uit een groot assortiment tuinhuizen, carports en overkappingen. Wilt u het liefst een rustiek en stoer exemplaar? Dan is een blokhut van Douglashout een zeer goede optie. Douglas blokhutten hebben een hele eigen look. Dit komt door de unieke uitstraling dat Douglashout heeft. Deze specifieke eigenschappen worden optimaal benut in onze Douglas blokhut. Stel de blokhut geheel naar wens samen in onze webshop en vraag een offerte aan!

De charme van een blokhut

Wanneer u een blokhut binnenstapt, voelt u waarschijnlijk dezelfde unieke sfeer als de meesten van ons: een gevoel van thuiskomen. Een blokhut zorgt meteen voor een rustige, gezellige en natuurlijke sfeer. Echt hout is een genot om naar te kijken en een blokhut geeft een mens gewoon een goed gevoel. Als we het over huizen hebben, dan wordt er meestal gekeken naar de grootte en de verschillende faciliteiten die ze bieden. Een veilig, warm, geborgen gevoel is echter misschien wel de belangrijkste functie van een huis. Een blokhut zorgt optimaal voor dit gevoel, daarnaast heeft het enkele unieke kenmerken:

  • De look: Er bestaat niets anders dat lijkt op een moderne of traditionele blokhut;
  • Het gebruik van licht wordt met de grootste zorg en expertise toegepast;
  • Een blokhut heeft een zeer aangename akoestiek;
  • Hout is natuurlijk en verzorgend, daardoor ontstaat en goede luchtkwaliteit in de hut;
  • Blokhutten geven een ontspannen en rustgevende sfeer. Precies waar u thuis naar op zoek bent.

Een houten blokhut van Douglashout

Douglashout is afkomstig van de Douglasspar. Het is een soort naaldhout, maar het is harder dan vergelijkbare soorten. Douglashout wordt daarom ook wel eens als een soort hardhout gezien. In Europese landen zoals Scandinavië en Oostenrijk wordt deze houtsoort voor veel doeleinden gebruikt. Veel mensen houden van de mooie natuurlijke uitstraling van het hout. Het heeft namelijk duidelijke nerven en knoesten, bovendien ruikt het hout heerlijk. Onbehandeld heeft het een licht rode look, door weersomstandigheden verkleurd het hout naar een grijze kleur. Deze uitstraling wordt ook door veel mensen gewaardeerd. Het hout is vrij sterk, maar onbehandeld is het minder duurzaam dan andere houtsoorten. De houten blokhut van Douglashout die wij aanbieden is daarom behandeld. Het heeft een mooie stoere, zwarte look gekregen. Hierdoor kan het veel weersinvloeden aan. Bent u op zoek naar Douglas blokhutten? Een blokhut van Douglashout geeft u alle sfeer waar u naar op zoek bent!

De voordelen van Douglashout

Eén van de grote voordelen van Douglashout is dat het een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. De prijs is aantrekkelijk omdat dit soort hout uit Europa afkomstig is. Het levert daarom geen hoge kosten op om het te vervoeren. Douglashout is een soort hout van hoge kwaliteit, in vergelijking met andere houtsoorten van dezelfde kwaliteit is Douglas zeer betaalbaar. De mooie natuurlijke uitstraling is een ander groot voordeel van Douglas. Onbehandeld heeft het een mooie warme kleur met een roze gloed. Dit verandert in de loop van tijd door invloed van het weer. Het hout krijgt dan een grijstint, wat heel veel mensen mooi vinden. Het hout is makkelijk te verduurzamen door middel van olie of beits. U kunt daarbij kiezen uit verschillende kleuren, zwart is een populaire optie. Wij raden het aan om Douglashout regelmatig te behandelen, want dit verlengt de levensduur flink. Ook voor het milieu heeft Douglashout voordelen, het wordt in Europa geproduceerd dus er worden weinig kilometers gemaakt om het te vervoeren. Voor de gekapte bomen worden bovendien weer nieuwe bomen aangeplant. Douglashout wordt gemaakt van de kern van de Douglasboom, dit staat ook wel bekend als kernhout. Dit hout is van hoge kwaliteit, het kan goed tegen weersomstandigheden, en het is bestand tegen schimmels en insecten.

Douglas blokhutten bestellen bij Tuindomein

Bent u op zoek naar Douglas blokhutten? Tuindomein is het adres voor tuinhout, tuinhuizen en blokhutten. Wij bieden een prachtige Douglas blokhut aan in ons assortiment. In de webshop kunt u de blokhut geheel naar wens aanpassen. De blokhut is voorzien van wanden van Douglashout, deze zijn zwart gespoten voor duurzaamheid en een mooie rustieke look. Verder heeft u veel keuze uit diverse soorten afwerking, extra’s en opties. Vraag direct een persoonlijke offerte bij ons aan! Wij kunnen u dan een aantrekkelijke korting bieden. Bij Tuindomein bent u gegarandeerd van kwaliteit en een scherpe prijs. Wij leveren de blokhut bij u thuis af zodat u deze zelf kunt plaatsen. Het monteren van onze producten is niet heel lastig. Op onze website kunt u tips vinden die u daarbij kunnen helpen. Komt u er niet uit of heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar en helpen u zoeken naar de beste oplossing.