Rabatdelen

De grootste keuze rabatdelen tegen uitstekende prijzen

Bent u op zoek naar rabatdelen van hoge kwaliteit tegen uitstekende prijzen? Dan bent u bij Tuindomein.nl aan het juiste adres. Wij bieden u namelijk een zeer omvangrijke collectie rabat hout in allerlei soorten, afmetingen en kleuren. Rabatdelen zijn houten panelen van hoogwaardige kwaliteit, met een groef en een messing. Hierdoor kunt u de planken makkelijk in elkaar schuiven voor een dichte en vrijwel naadloze aansluiting. Een speciaal type houten rabatdelen staat ook bekend als Zweeds rabat of potdekseldelen. Deze schuift u zeer eenvoudig in elkaar. Bekijk snel de mogelijkheden in de webshop. Een handige tip: maak gebruik van de filters om precies de rabatplanken te vinden die u zoekt.

Producten 1-24 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ruime keuze uit alle soorten rabatdelen

Wij bieden u een haast ongeëvenaard ruime keuze uit alle soorten rabatdelen. Rabat hout wordt namelijk voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt. Wij vinden het belangrijk om u altijd de delen te bieden die u zoekt. Wat uw project of budget ook is.

Met behulp van de juiste rabatdelen maakt u eenvoudig schuttingen en dichte wanden voor bijvoorbeeld tuinhuizen en blokhutten.

Kies voor zeer populair Zweeds rabat

Veel mensen die rabatdelen of rabatplanken nodig hebben voor in de tuin, kiezen voor Zweeds rabat. Zweeds rabat zijn rabatdelen met een potdekselprofiel. Hierdoor vallen ze gemakkelijk in en over elkaar. Iedereen kan met deze delen een prachtig dichte wand of paneel met veel privacy maken.

Geen zorgen met geïmpregneerde rabatdelen

Geïmpregneerde rabatdelen zijn zeer gewild. Dit geïmpregneerde hout wordt voornamelijk veel gebruikt bij het maken van een schuttingen en tuinhuizen. Een groot voordeel is dat deze planken niet voorgeboord hoeven te worden. Hierdoor is het mogelijk om heel eenvoudig een complete schutting in elkaar te zetten. Geïmpregneerde rabatdelen zijn ook weer te verkrijgen in verschillende stijlen. Denk hierbij aan een moderne uitstraling maar ook zeker aan een landelijke uitstraling. Onze geïmpregneerde rabatdelen zijn in verschillende maten te verkrijgen. De schutting ziet er het strakst uit wanneer gekozen wordt voor één dikte en één lengte. De geïmpregneerde rabatdelen van Tuindomein kenmerken zich door een lange levensduur.

Welke soort hout voor uw rabatdelen?

Het aanbod rabatdelen van Tuindomein is erg divers en daarom is het goed voor te stellen dat u het lastig vindt om een keuze te maken. Aangezien de verschillende houtsoorten allemaal hun eigen unieke eigenschappen en uiterlijke kenmerken hebben, vertellen we u hier graag meer over. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken uit onze verschillende houtsoorten voor uw rabatdelen, namelijk:

  • Grenen (Midden-Europees
  • Noord-Zweeds vuren
  • Lariks / Douglas
  • Red Class Wood

Grenenhout is een naaldsoort met een hele specifieke lichtgele kleur die voor velen waarschijnlijk wel bekend voorkomt. Daarnaast staat grenen bekend om de subtiele nerf en de unieke eigenschappen van het hout. Grenen leent zich uitstekend om te gebruiken als tuinhout voor meubels maar ook om van de bouwen.

Noord-Zweeds vuren staat niet direct bekend om de hoge duurzaamheid, maar kent wel tal van andere unieke eigenschappen waardoor het een populaire soort tuinhout is. Daarnaast is het mogelijk om vuren te impregneren, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Oftewel: ideaal om te gebruiken voor rabatdelen, mists juist behandeld.

Lariks / Douglas staat over het algemeen bekend als voordelig hout met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Het hout is makkelijk te bewerken, en daardoor in te zitten voor tal van projecten en toepassingen. Gaat uw voorkeur uit naar goedkope rabatdelen? Dan is lariks / douglas zeker het overwegen waard. Zweeds rabat van douglas is zeer populair.

Red Class Wood wordt vaak gezien als een duurzaam alternatief voor douglas hout. Deze houtsoort heeft dezelfde specifieke kleur als douglas, alleen ligt de duurzaamheid vele malen hoger. Doorgaans gaat red class wood namelijk tot wel 4x langer mee. Bent u dus op zoek naar rabathout met maximale stevigheid en duurzaamheid, dan is Red Class Wood de keuze voor u.

Wij leveren u onbehandelde, afgewerkte en geïmpregneerde delen, maar ook bijvoorbeeld zwarte rabatdelen of delen in een andere kleur.

Hoe moet u rabatdelen monteren?

Wanneer u ervoor kiest de rabatdelen zelf te monteren, raden wij aan om genoeg ruimte over te laten tussen de verschillende delen. Dit heeft te maken met het feit dat hout nog kan uitzetten en kan krimpen. De rabatdelen worden gemonteerd op een achterliggende constructie. Om ervoor te zorgen dat er ruimte is voor de rabatdelen om te kunnen "werken" is het belangrijk dat deze niet strak op elkaar worden gemonteerd. Een groot voordeel is dat rabathout eenvoudig te zagen is. Tevens kunt u eenvoudig schroeven plaatsen. Voordat de delen geplaatst worden kunt u middels een randsealer de kopse kanten afwerken. Hierdoor verkleint u de kans dat er scheurvorming ontstaat. Door dit goed af te werken voorkomt u eventuele schade als gevolg van regen, sneeuw of andere weersinvloeden. Voor maximaal montagegemak kiest u voor Zweeds rabat hout. Deze potdekseldelen zijn voor iedereen gemakkelijk te monteren. Ook wanneer u geen ervaring hebt.

Rabatdelen en rabatplanken onderhouden

Hout heeft in de buitenlucht veel te verduren en moeten tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Het is dus belangrijk dat het hout een lange levensduur heeft. Om het hout langer goed te houden kunt u kiezen voor geïmpregneerde rabatdelen. Ook kunt u ervoor kiezen om rabatdelen die ondergronds worden gebruikt extra te beschermen met zwarte teer. Hierdoor gaan ze langer mee. Om de levensduur van rabatplanken te verlengen wordt geadviseerd om de rabatdelen periodiek te onderhouden. Of u deze nu gebruikt als ondervloer of om een schutting of bouwwerk mee te maken: het onderhoud van rabatdelen is essentieel om de levensduur met enkele jaren te kunnen verlengen.

Bestel online

Bestel uw rabatdelen eenvoudig online in onze webshop. Bij al het rabathout kunt u duidelijke specificaties en beschrijvingen bekijken. Wij leveren uw bestelling uiteraard bij u thuis af. Heeft u eerst nog een vraag? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.