Schaaldelen

De mooiste een voordeligste schaaldelen bij Tuindomein

Tuindomein is uw specialist op het gebied van tuinhout. U kunt voor alle soorten tuinhout bij ons terecht. Ook voor schaaldelen. Bent u op zoek naar kwalitatieve schaaldelen? Wij bieden u de mooiste boomstamplanken tegen zeer scherpe prijzen. U bent verzekerd van A-kwaliteit, maar ook van een riante keuzemogelijkheid. Zo bieden wij u verschillende soorten hout en diverse lengtes. Wij hebben altijd de perfecte schaaldelen voor uw project in huis.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn schaaldelen eigenlijk?

Schaaldelen zijn planken die ook wel bekendstaan als “boomstamplanken”. Dit is een treffende naam, want deze planken zijn (grotendeels) onbewerkt. Natuurlijker dan schaaldelen gaat u het niet vinden. Dit zijn planken waar de boomschors nog aan zit. Ze zijn dus niet geschaafd. Schaaldelen zijn ongeschaafde delen met een uitstraling die uniek is. Dat maakt hen ook geliefd. Ondanks dat dit onbewerkte boomstamplanken zijn, kunt u ze zelf indien gewenst natuurlijk wel bewerken of afwerken. Vaak gebeurt dit echter slechts minimaal. De enige vorm van afwerking die vaak wordt gedaan, is impregneren of beitsen om het hout duurzamer te maken. Want de uitstraling van schaaldelen, daar gaat men vaak niets aan doen. U koopt schaaldelen bewust voor de uitstraling.

Waar kunnen deze boomstamplanken voor worden gebruikt?

Schaaldelen kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Gaat u schaaldelen kopen, dan betekent dit dat u zelf iets moois gaat maken. Een schaaldelen schutting, bijvoorbeeld. Voor veel mensen hebben boomstamplanken een streepje voor op andere planken. Wanneer u bijvoorbeeld een natuurtuin hebt en houdt van een prachtige, natuurlijke uitstraling, dan zijn deze planken hiervoor perfect. Een boomstamplanken schutting laat zich qua uitstraling eigenlijk met niets vergelijken. Net als een schutting van wilgentenen is dit zo natuurlijk als maar zijn kan.

Schaaldelen kennen echter nog meer functies. Zo kunt u er “gewoon” mee bouwen. Ook worden schaaldelen vaak gebruikt als gevelbekleding. Onder andere van diverse bouwsels in de tuin. Uw tuinhuis of blokhut bekleden met boomstamplanken staat garant voor een prachtige natuurlijke afwerking en een tuinhuis of blokhut die helemaal in de natuur opgaat. 

“Potdekselen” met schaaldelen

Een techniek die vaak bij schaaldelen wordt gehanteerd, is de potdeksel techniek. Deze boomstamplanken zijn dan ook perfect geschikt als potdekseldelen. Potdekselen met schaaldelen wil zeggen dat de schaaldelen over elkaar heen worden geplaatst, zoals ook gebeurt met dakpannen. Op deze manier creëert u een dichte wand of dak. Ook zorgt dit voor een goede afwatering.

Bestel online in de webshop

Wij bieden u hoge kwaliteit schaaldelen van lariks/douglas of middeneuropees grenenhout. Middeneuropees grenenhout kan zowel onbehandeld als behandeld worden gebruikt. Ook lariks/douglas hoeft u niet te behandelen. Houd er wel rekening mee dat dit een houtsoort is die sterk verkleurt. Sommige mensen vinden het juist mooi wanneer dit rood-bruine hout een blauw-grijze laag krijgt. Wilt u dit niet, dan is het verstandig om schaaldelen van douglas af te werken met beits. U kunt in onze webshop ook boomstamplanken kopen die geïmpregneerd zijn. Selecteer uw favoriete plank, kies het juiste formaat, bestel eenvoudig in de webshop en wij bezorgen uw bestelling bij u thuis. Indien u een vraag heeft, staan onze medewerkers voor u klaar.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.