Prieel

Een prachtig prieel in uw tuin tegen een scherpe prijs

Om uw tuin nóg mooier en sfeervoller te maken, kunt u een prieel plaatsen. Dit doet niet alleen wonderen voor de uitstraling van uw tuin: u zorgt hiermee ook voor een perfecte plek om heerlijk te zitten. ‘s Ochtends ontspannen met een lekker bakje koffie of thee, even heerlijk een boek lezen of ‘s avonds nog even natafelen of een drankje doen: een prieel wordt ongetwijfeld uw favoriete plek in de tuin. Bent u op zoek naar een prachtig houten prieel voor in uw tuin? Bekijk dan snel het aanbod van Tuindomein. Wij bieden u verschillende soorten prielen in alle formaten. Ook voor u zit er een perfect exemplaar tussen. Temeer omdat wij ook rekening houden met zo veel mogelijk budgetten.

Prieel

Heeft u een prachtige tuin, maar zoekt u een overkapping of tuinhuisje waarmee u uw tuin nog mooier en sfeervoller kunt maken? Dan is een tuinprieel een zeer goede keus. Met een prieel creëert u de perfecte plek om heerlijk van de tuin te genieten. ‘s Ochtends ontspannen met een lekker bakje koffie of thee, even heerlijk een boek lezen of ‘s avonds nog even natafelen of een drankje doen: een prieel wordt ongetwijfeld uw favoriete plek in de tuin. Bent u op zoek naar een tuinprieel van hout voor in uw tuin? Bekijk dan snel het ruime aanbod van Tuindomein. Wij bieden u verschillende soorten prielen in alle formaten, zoals bijvoorbeeld een tuinprieel 3x3. U zult in ons aanbod zeker een exemplaar vinden dat aansluit bij de stijl van uw tuin en uw wensen. Uw nieuwe prieel bestelt u eenvoudig in onze webshop!

Wat is een tuinprieel?

Een tuinprieel wordt al eeuwenlang gebruikt, je kunt oude prieeltjes dan ook vaak terugzien bij mooie oude kastelen en landhuizen. Rijke mensen gebruikten het om buiten op hun landgoed te kunnen zijn, maar wel beschut tegen de zon en regen. Je kunt een prieel daarom zien als een soort overkapping, maar dan de romantische variant. Het verschil met een overkapping is dat een prieel altijd los geplaatst wordt, ergens op een mooie plek in de tuin. Zo kan er optimaal genoten worden van de omgeving. Het voordeel van zo’n open prieel is dat u het overal kunt neerzetten. Houdt u van de klassieke uitstraling van een tuinprieel, dan plaatst u deze midden op het gazon voor de ultieme sfeer. Een ander verschil met een overkapping is dat een prieel meestal voorzien is van open zijden. Dit draagt bij aan het uitzicht en de beleving; u kunt optimaal genieten van de geluiden en geuren in de tuin. Een prieel van Tuindomein is echter heel veelzijdig, u kunt bij ons namelijk ook kiezen voor een prieel waarbij enkele zijden gesloten zijn. U zit dan heerlijk overdekt en optimaal beschermd tegen elementen als wind en regen.

Tuinprieel 3x3 of een riant prieel?

Wilt u graag een tuinprieel van hout in uw tuin? De ruimte in uw tuin is voor een groot deel bepalend hoe groot het prieel mag zijn. Wij bieden graag veel keuzemogelijkheden aan onze klanten. Daarom kunt u bij ons een prieel bestellen in veel verschillende maten. Niet iedereen heeft ruimte in de tuin voor een groot tuinhuis of prieel. Misschien heeft u wel de ruimte, maar vindt u een klein prieel gewoon mooier, zoals bijvoorbeeld een tuinprieel 3x3. Een prieel van dit formaat past in de meeste Nederlandse tuinen, bovendien hebben deze de echte uitstraling van een romantisch prieeltje. Wij bieden de losse overkappingen aan in veel verschillende maten. Bent u op zoek naar meer ruimte? Ook dat kan. Kijk maar eens naar onze royale losstaande tuinoverkappingen van meer dan zes meter breed. Deze hebben de stijl van een prieel en bieden de ruimte van een overkapping. De mogelijkheden bij ons zijn bovendien eindeloos: Of u nu houdt van een klassiek of modern prieel, eenvoudig of luxe: alles is mogelijk.

Tuinprieel hout

Bent u op zoek naar een tuinprieel van hout, dan bent u bij Tuindomein aan het juiste adres. Wij zijn al jaren een gerenommeerde specialist op alle gebieden van tuinhout. Wanneer u investeert in een prieel, zelfs een klein prieeltje, dan wilt u hier natuurlijk lang en onbezorgd van kunnen genieten. Bij ons heeft u de zekerheid van A-klasse hout. Van wat voor soort hout wilt u dat uw tuinprieel gemaakt is? U heeft keuze uit midden Europees grenenhout, Noord-Zweeds Vurenhout, lariks/Douglas of hardhout. Wie op zoek is naar een voordelig prieel zal zeker geïnteresseerd zijn in grenenhout of lariks/Douglas. Grenenhout is populair omdat het zeer goed bewerkbaar is. Niet voor niets is dit een populaire houtsoort voor zowel meubels als diverse toepassingen in de tuin. Een lariks/Douglas prieel vinden veel mensen mooi door de warme rood-roze kleur. Let wel op: dit hout verkleurt en wordt na verloop van tijd wat grijzer. Dit kunt u voorkomen door het hout te behandelen met beits. Vurenhout heeft een prachtige, natuurlijke tekening. Dit is perfect hout voor een modern prieel. Wilt u een prieel dat het beste van het beste biedt op het gebied van stevigheid en duurzaamheid, kies dan voor hardhout.

Voordelen van een tuinprieel

Een tuinprieel in uw tuin plaatsen biedt veel voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Een stijlvolle en sfeervolle overkapping waar u heerlijk kunt zitten in uw tuin;
  • Een prieel is overal los in de tuin te plaatsen. U hoeft het niet tegen de woning of schuur te monteren;
  • U kunt genieten van de buitenlucht, maar wel beschermd tegen weersomstandigheden als zon of regen;
  • Een prieeltje in uw tuin zorgt voor een klassiek en romantisch gevoel;
  • Bij Tuindomein heeft u enorm veel keus; verschillende formaten, stijlen en houtsoorten.

Bestel uw tuinprieel van hout in onze webshop

Een prieel is een romantische overkapping die overal in de tuin geplaatst kan worden. Om de optimale klassieke uitstraling te bereiken plaatst u het prieeltje midden op het gazon. Maar een prieel in de schaduw onder een prachtige oude boom staat natuurlijk ook heel mooi. Wij bieden een tuinprieel van hout aan in verschillende formaten en stijlen. Neemt u rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken. Heeft u het perfecte prieel gezien in onze webshop, zoals bijvoorbeeld een tuinprieel 3x3? Op de betreffende productpagina kunt u alles over het specifieke tuinprieel lezen. Bestel uw favoriete prieel in een paar handige stappen, wij bezorgen deze dan zo spoedig mogelijk bij u thuis. Voor de meeste overkappingen geldt dat u een offerte aan kunt vragen. Heeft u vragen over onze producten of wilt u meer informatie over ons? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!