Dakbeschot

Perfect dakbeschot voor uw overkapping, tuinhuis of blokhut

U wilt uw overkapping, tuinhuis of blokhut perfect afmaken. Hoe doet u dit? Met het juiste dakbeschot, natuurlijk. Goed dakbeschot is om meerdere redenen belangrijk. Natuurlijk omdat het oog wat wil: u wilt kunnen genieten van fraai dakbeschot dat zowel bij uw overkapping, tuinhuis of blokhut als bij uw smaak past. Maar u hecht natuurlijk ook waarde aan kwaliteit. U wilt een dak waar u vele jaren lang zorgeloos van kunt genieten, met minimaal onderhoud. Koop daarom uw dakbeschot planken bij Tuindomein. Bij ons bent u verzekerd van A-kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is dakbeschot?

Dakbeschot is dakbedekking van planken of platen. Een ander soort dakbedekking dan dakpannen, dus. Dakbeschot wordt veel toegepast bij houtbouw. Houten gebouwen zoals overkappingen, blokhutten en tuinhuizen worden vaak voorzien van dakbeschot planken. Dat zorgt voor eenheid, hoewel het zeker ook niet ongewoon is dat de daken van houten tuingebouwen van een ander soort dekking worden voorzien.

Dakbeschot wordt aangebracht op gordingen of sporen: het geraamte van uw dak. U kunt ervoor kiezen om uw dak op verschillende manieren met dakbeschot te bekleden. Bent u op zoek naar een budget oplossing, dan kunt u voordelige dakbeschot planken aanschaffen en het dak hiermee bekleden. Dat is effectief en mooi. Het kan echter zo zijn dat u wat meer wensen en eisen hebt. Op een overkapping bijvoorbeeld, volstaat eenvoudig dakbeschot meestal wel. Alleen wanneer het gaat om gebouwen waarin u comfortabel binnen wilt zitten, dan is er misschien meer nodig.

Wilt u bijvoorbeeld een comfortabel dak op uw blokhut plaatsen, zodat u onder alle omstandigheden lekker hierin binnen wilt kunnen zitten, dan is het raadzaam om eerst het dak goed te isoleren voordat u dakbeschot plaatst. Isoleren kan bijvoorbeeld met platen met thermische isolatie. Hiermee zorgt u voor een wind- en waterdicht dak. De dakbeschot planken worden hier vervolgens bovenop gemonteerd.

Vind de juiste dakbeschot planken

Naar wat voor soort houten dakbeschot bent u op zoek? Wij bieden u diverse soorten dakbeschot planken. Zoals u van een echte tuinhout specialist mag verwachten, heeft u de keuze uit meerdere soorten hout. Bent u op zoek naar voordelig dakbeschot, dan kunt u kiezen voor lariks/douglas dakbeschot planken. Ook vurenhout is een populaire keuze. Voor zowel lariks/douglas als voor vuren geldt dat u het kunt behandelen om de levensduur te verlengen. En om het dakbeschot af te werken naar uw wens. Bent u op zoek naar meer duurzaamheid? Kies dan voor Caldura Wood (dat dankzij thermische behandeling optimaal beschermd is) of het zeer harde en duurzame Red Class Wood.

Zoals u van een specialist mag verwachten, bieden wij u niet alleen verschillende soorten hout, maar ook dakbeschot planken in tal van afmetingen, afwerkingen en kleuren. En in allerlei formaten natuurlijk. Op die manier is het mogelijk om altijd dakbeschot te bestellen dat past bij uw tuinhuis, blokhut, overkapping of ander soort gebouw waarvoor u de planken nodig hebt.

Bestel eenvoudig online

Bestel het door u gewenste dakbeschot hot snel en eenvoudig in onze webshop. Bij alle dakbeschot planken kunt u duidelijke beschrijvingen en specificaties lezen. Zo weet u precies wat u in huis haalt. Wilt u snel vinden wat u zoekt? Maak dan gebruik van de handige filters in de webshop. Zo kunt u onder andere filteren op houtsoort, afmetingen en prijs. Komt u er niet uit of heeft u een vraag? Onze medewerkers staan klaar om u te helpen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.