Veer en groef planken

Veer en groef planken voor al uw constructies

Veer en groef planken zijn belangrijk voor veel constructies. Dit type planken wordt ook wel mes en groef planken genoemd. Veer en groef planken en mes en groef planken zijn dus dezelfde planken. Dat is goed om te weten. Bij Tuindomein kunt u terecht voor veer en groef planken van diverse houtsoorten en uiteraard in tal van formaten. Bij ons kunt u altijd rekenen op A-kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hoe werken veer en groef planken?

Veer en groef planken kunt u voor allerlei doeleinden gebruiken. Door de veer en groef kunt u de planken helemaal in elkaar schuiven. Zo maakt u makkelijk een waterdichte overkapping of een volledig dichte schutting. Wie deze beschrijving leest, denkt misschien: deze planken komen bij bekend voor, maar ik ken ze onder een andere naam. Dat kan kloppen. Deze planken worden ook rabatdelen of Zweeds rabat genoemd. Tuindomein heeft een groot assortiment planken met veer en groef. Zo kunt u kiezen voor onbehandeld, met of zonder velling zijde en gedroogd of ongedroogd.

De soorten mes en groef planken die wij verkopen

Bij Tuindomein hebben wij deze tong en groef planken (nog een term die wordt gebruikt) in verschillende houtsoorten en afmetingen. U mag van een echte tuinhout specialist natuurlijk niet anders verwachten. Zo hebben wij deze planken beschikbaar in de houtsoorten:

  • Lariks / douglas
  • Geïmpregneerd grenen
  • Red Class Wood
  • Grijs geïmpregneerd
  • Zwart geïmpregneerd
  • Zwart gespoten
  • Geïmpregneerd vuren
  • Caldura Wood (door en door behandeld)

Welke soort plank voor u het meest geschikt is, hangt af van het gebruik. Dankzij impregnatie zijn veel houtsoorten uitstekend beschermd tegen invloeden. Wilt u juist een plank die verkleurt, dan kunt u kiezen voor lariks/douglas. Caldura Wood is een extra versterkte vorm van vurenhout voor extra duurzaamheid. Bent u op zoek naar maximale duurzaamheid en hardheid, dan is Red Class Wood de beste keuze.

Hoe worden veer en groef planken gebruikt?

De toepassing is vaak afhankelijk van de dikte van de plank. Zo worden de dunnere planken namelijk vaker gebruikt voor dakbeschot en worden dikke veer en groef planken vaker gebruikt voor wanden. Bijvoorbeeld bij het maken van een schutting met sleufpalen of voor het maken van wanden in een tuinhuis of overkapping.  Voor een schutting gebruikt met ook vaak dubbel rabat planken, deze biedt Tuindomein ook in meerdere soorten en afmetingen aan.

De veer en groef planken zijn makkelijk te bewerken en op maat te maken met een handzaag of bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Kiest u voor een zwart geïmpregneerde of gespoten plank dan is het belangrijk dat u het gezaagde deel behandelt na het zagen, dit kunt u doen met zwart impregneermiddel of zwarte beits. Als u heeft gekozen voor een zwart gespoten plank dan is ons advies om deze na montage zo snel mogelijk nogmaals te beitsen voor de optimale bescherming, dit helpt ook tegen kromtrekken van de planken.

Bestel uw mes en groef planken in de webshop

Heeft u mes en groef planken nodig? Selecteer de juiste plank in onze webshop en bestel snel en eenvoudig online. Wij leveren uw bestelling bij u thuis af. Heeft u eerst nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij zijn uw specialist op het gebied van tuinhout. Dat zijn wij niet alleen met de juiste producten, maar ook met gedegen advies en goede service. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers denken graag met u mee.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.