Blokhut met overkapping

Een blokhut met overkapping is zeker het afwegen waard. Bij Tuindomein.nl snappen wij dat het aanschaffen van een zo’n grote aankoop, niet iets is waar u zomaar voor gaat. Toch is een tuinhuis met overkapping het beste van twee werelden. Bij een combinatie van een blokhut én overkapping krijgt u namelijk zowel ruimte voor opslag, als een gezellig zithoek in uw tuin. Bovendien hoeft u de binnenruimte niet te gebruiken voor opslag—de mogelijkheden van een blokhut zijn immers eindeloos! Wat dacht u bijvoorbeeld van een kantoor aan huis, een muziekstudio of een fitnessruimte? U kunt dan heerlijk genieten van uw pauzes onder de overkapping onder het genot van een drankje. Wanneer u de buitenruimte aankleed met kussens, dekens en heaters bent u zelf in de wintermaanden voorzien van een heerlijke zithoek! Kan u niet wachten om uw nieuwe tuinhuis met overkapping in te richten? Bekijk dan snel ons gehele assortiment en bestel uw favoriet!

Producten 1-24 van 117

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Blokhut Dora grijs 500x300cm Tuindeco
  Blokhut Dora grijs 500x300cm Tuindeco

  Basisuitvoering € 1.806,95

  Aan € 4.252,17 Normale prijs € 4.299,90

 2. Blokhut Brenda 525x275cm
  Blokhut Brenda 525x275cm

  Basisuitvoering € 1.953,95

 3. Blokhut Maja 640x240cm
  Blokhut Maja 640x240cm

  Basisuitvoering € 2.293,95

 4. Blokhut Stig 500x300cm
  Blokhut Stig 500x300cm

  Basisuitvoering € 2.453,95

 5. Blokhut Diederick 625x375cm
  Blokhut Diederick 625x375cm

  Basisuitvoering € 2.550,95

 6. Blokhut Ove 590x300cm
  Blokhut Ove 590x300cm

  Basisuitvoering € 2.583,95

 7. Blokhut Kennet 500x300cm
  Blokhut Kennet 500x300cm

  Basisuitvoering € 2.677,95

 8. Blokhut Niklas 575x250cm
  Blokhut Niklas 575x250cm

  Basisuitvoering € 2.858,95

 9. Blokhut Tane 480x350cm
  Blokhut Tane 480x350cm

  Basisuitvoering € 3.002,95

Producten 1-24 van 117

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Tuinhuizen en blokhutten met overkapping van diverse materialen

Wanneer u op zoek bent naar een tuinhuisje met overkapping, zit u goed bij Tuindomein.nl. In het ruime assortiment van Tuindomein.nl vindt u immers talloze blokhutten en tuinhuizen met overkapping. Zo heeft u onder andere een ruime keuze in het formaat van de blokhut als de afmetingen van de overkapping. Ook kunt u kiezen tussen verschillende daktypen én materialen. Wij hebben ons assortiment zo ingedeeld dat u dé perfecte blokhut met overkapping kan uitzoeken, ongeacht in welke prijsklasse u zoekt. Kortom, het maakt niet uit wat u precies zoekt, u vindt het in de webshop van Tuindomein.nl!

Wanneer u nadenkt over een blokhut met overkapping voor uw tuin, denkt u wellicht als eerste aan de praktische zaken. Waar moet hij komen te staan? Wat mogen de afmetingen zijn? Hoe kan u de blokhut het beste monteren? Of wilt u dit liever laten doen? Dit zijn allemaal zeer belangrijke vragen. Toch mist hier één essentieel kenmerk van blokhutten waarover u ook een beslissing moet maken: het materiaal. In het assortiment van Tuindomein.nl kunt u namelijk een keuze maken tussen drie verschillende materiaaltypen voor uw nieuwe tuinhuis met overkapping:

Al deze soorten tuinhout en rabatdelen hebben verschillende eigenschappen en kenmerken. Het is daarom goed dat u weet wat de verschillen zijn tussen deze houtsoorten, zodat u een juiste beslissing kan maken. Om u een handje te helpen hebben wij de verschillende houtsoorten en haar kenmerken, hieronder toegelicht.

Hardhout

Op de website van Tuindomein.nl kunt u een keuze maken uit méér dan 60 verschillende blokhutten met overkapping gemaakt van hardhout. Dan wij een ruime keuze in hardhouten blokhutten aanbieden is niet heel gek—het is immers één van de meest populaire houtsoorten in Nederland en België. Hardhout is een verzamelnaam voor meerdere houtsoorten afkomstig van loofbomen. Het voornaamste voordeel van een hardhouten blokhut met overkapping is dat zij zéér duurzaam zijn. Indien u kiest voor één van onze tuinhuizen met overkapping, gemaakt van hardhout, ben u ervan verzekerd dat het tuinhuis circa 20 à 25 jaar mooi blijft. U dient er overigens wel rekening mee te houden dat de blokhut van kleur gaat veranderen. Wanneer u de natuur haar gang laat gaan, zal de blokhut met overkapping in de loop der jaren ‘vergrijzen’. U kunt dit natuurlijke proces ook tegengaan door het hout te behandelen met speciale oliën.

Lariks/Douglas

Een ander zeer populair houttype is Lariks/Douglas. Ook van deze houtsoort vindt u méér dan 60 verschillende tuinhuisjes met overkapping in ons assortiment. U kiest voor een Lariks/Douglas tuinhuis met overkapping wanneer u op zoek bent naar een natuurlijk en robuuste uitstraling. Het Lariks/Douglas hout heeft immers een roodachtige tint waardoor het een warme look-and-feel heeft. Een ander voordeel van blokhutten gemaakt van Lariks/Douglas hout is dat de vochtopname minimaal is—dit maakt Lariks/Douglas hout ideaal voor buitengebruik. Bij Tuindomein.nl bent u er overigens van verzekerd dat uw blokhut met overkapping van Lariks/Douglas hout beschikt over een A-kwaliteit. Bent u geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan eens twee van onze favorieten: Blokhut Maja en Blokhut Sanstrov.

Vuren hout (Noord-Zweeds)

Het laatste houttype waar u voor kan kiezen is vuren hout. De blokhutten met overkapping gemaakt van vuren hout zijn afkomstig uit Noord-Europa, Zweden om precies te zijn. Doordat het in deze gebieden relatief koud is, groeien de bomen langzamer waardoor de jaarringen klein(er) zijn. Ook bevatten planken gemaakt van vuren hout, over het algemeen minder noesten en schorskanten. Hierdoor krijgt het hout een meer moderne uitstraling dan bijvoorbeeld hardhout of Lariks/Douglas. Om de levensduur van het vuren hout zo lang mogelijk te verlengen, is het raadzaam om het hout te impregneren. Ondanks dat vuren hout minder duurzaam is dan hardhout of Lariks/Douglas, leent het zich wél perfect om te spuiten. In het ruime assortiment van Tuindomein.nl vindt u dus niet alleen tuinhuizen met overkapping met een ‘normale’ vurenhout uitstraling, u vindt tevens tuinhuizen die zwart gespoten zijn. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onze Interflex blokhut met luifel of naar de Interflex Plus blokhut.

Verschillende daktypen

Bij het maken van uw keuze tussen de verschillende blokhutten met overkappingen, is het niet alleen belangrijk om te kiezen voor de juiste afmeting en het type hout, u moet ook een keuze maken voor een daktype. Het type dak dat u uitzoekt, is erg bepalen voor de sfeer en uitstraling van uw blokhut. Het is daarom belangrijk dat u de juiste keuze maakt—de keuze die past bij de stijl van uw tuin. In het assortiment van Tuindomein.nl vindt u veel meer dan het standaard platte dak. De verschillende daktypen waar u uit kan kiezen zijn de volgende:

 • Kapschuur
 • Lessenaarsdak
 • Modern / Plat
 • Piramide dak
 • Schilddak
 • Wolfskap
 • Zadeldak

Het is raadzaam om alle daktypen te bekijken voordat u uw definitieve keuze maakt. Indien u nog vragen heeft over één van onze daktypen of over de montage hiervan, dan kan u contact met ons opnemen! U kunt ook alvast onze montage video bekijken voor meer instructies over het bouwen van uw tuinhuis met overkapping.

Waarom een blokhut of tuinhuis met overkapping bestellen bij Tuindomein.nl?

Zoals u heeft kunnen lezen is de keuze écht reuze bij Tuindomein.nl. Wij zijn dan ook niet voor niets dé specialist in blokhutten en overkappingen van Nederland en België. Met méér dan 20 jaar ervaring kunnen wij u ook van passend advies over de verschillende houttypen en opstellingen van onze tuinhuisjes met overkapping voorzien. Kortom, wanneer u vragen heeft of advies zoekt over onze blokhutten, tuinhuizen of één van onze andere producten, kunt u altijd bij ons terecht! Onze medewerkers staan op werkdagen voor u klaar van 10:00-14:00 uur via het telefoonnummer 0541 – 22 25 80. Ook kunt u ons via de mail bereiken door te mailen naar info@tuindomein.nl. Wij zullen u zo snel mogelijk van een passend antwoord voorzien! 

Qshops keurmerk

Tuindomein.nl is aangesloten bij het keurmerk Qshops. Meer dan 3.000 winkels maken gebruik van het Qshops keurmerk en klantenbeoordelingen—en Tuindomein.nl is hier één van. Dankzij dit keurmerk weet u zeker dat u bij eventuele klachten over uw aankoop, een eerlijke en correcte afhandeling kunt verwachten. Om toch latere problemen te voorkomen, kunt u bij uw gemeente checken of uw voor de aanschaf van uw blokhut een bouwvergunning nodig heeft. U kunt hiervoor terecht bij uw gemeente.

Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.