Blokhut met overkapping

Tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping kopen is de ideale manier om nog meer uit uw tuin te halen. U heeft daarvoor natuurlijk wel wat ruimte nodig. Een overkapping aan uw tuinhuis maakt het geheel wat breder. In het aanbod van Tuindomein vindt u echter heel veel verschillende soorten. Natuurlijk zitten daar ook allerlei maten tussen, inclusief zeer compacte tuinhuizen met overkappingen. Ons smalste exemplaar is nog geen 3 meter breed. Daarmee is een tuinhuis met overkapping ook haalbaar voor een wat minder riante tuin.

In veel tuinen staan tuinhuizen. Dit zijn de beste en makkelijkste plekken om zaken als tuinmeubilair, gereedschappen en parasols in op te bergen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld barbecues en fietsen. Tuinhuizen zijn dus handig, maar u kunt ze van een upgrade voorzien. Een tuinhuis met overkapping voegt sfeer, functionaliteit en comfort toe.

Hoe u een tuinhuis met overkapping gebruikt, is natuurlijk geheel aan u. Voor de één betekent de toevoeging van een overkapping op uw tuinhuis dat er een extra plek in de tuin ontstaat om fietsen droog en beschut neer te zetten. De ander creëert hiermee een fijne, droge plek om te barbecueën of richt het gedeelte onder de overkapping in als gezellige zithoek. Wij hebben altijd een tuinhuis met overkapping die perfect past bij uw beoogde gebruik: van eenvoudige overkappingen tot complete zitgedeeltes.

Een tuinhuis of blokhut met overkapping; wat zijn de mogelijkheden?

Bent u op zoek naar een tuinhuis met overkapping of een blokhut met overkapping? Wilt u deze zelf in uw tuin plaatsen? Dan bent u bij Tuindomein aan het juiste adres! Op onze website kunt u een groot aanbod aan mogelijkheden vinden. Wij kunnen het echter goed begrijpen dat het best lastig zoeken is tussen onze vele tuinhuizen en blokhutten, een goede keus maken kan daardoor moeilijk worden. Het is daarom belangrijk om voor uzelf te bepalen wat precies uw wensen zijn. Hier krijgt u meer informatie over de vele mogelijkheden. Zo leggen wij bijvoorbeeld uit wat de verschillen zijn tussen een tuinhuis en een blokhut. Dit zal u veel duidelijkheid geven over welk tuinhuis of blokhut het best bij uw wensen aansluit.

Wat is het verschil tussen een blokhut en tuinhuis?

Een tuinhuis kunt u het best zien als een houten schuur die u in uw tuin kunt plaatsen. De meeste mensen gebruiken deze als extra opslagruimte. U kunt daarbij denken aan tuingereedschap, kruiwagen, grasmaaimachine, fietsen en eventueel speelgoed voor de kinderen. Een blokhut is meer een klein houten huis die u tevens kunt gebruiken om in te verblijven. U kunt er bijvoorbeeld een heerlijke zitruimte in creëren. Een tuinhuis en een blokhut lijken veel op elkaar, het verschil zit vooral in het gebruik ervan. Een tuinhuis is vooral bedoeld voor opslag, een blokhut wordt gebruikt als een rustieke plek om te verblijven. De blokhut is daarom vaak groter dan een tuinhuis, maar dat is niet altijd zo. Bij Tuindomein kunt u ook grote tuinhuizen bestellen om veel materialen in op te kunnen slaan.

Het verschil tussen een overkapping en veranda

Een veranda is een overkapping die tegen een woning aangebouwd wordt. Dit wordt meestal aan de achterzijde van een huis gedaan. Een veranda zorgt ervoor dat u aangenaam buiten kunt zitten en goed beschermd bent tegen weersomstandigheden, zoals neerslag en wind, maar ook felle zon. Tegenwoordig worden de veranda’s ook gemaakt van aluminium. Dit is een duurzaam materiaal dat zeer geschikt is voor deze functie. Een overkapping wordt gemaakt van hout. Daarnaast wordt een overkapping niet tegen de woning aan geplaatst, maar op zichzelf staand in de tuin of tegen een schuur of garage aan. Bent u op zoek naar een tuinhuis met veranda? Wij noemen het vanwege het materiaal en het gebruik daarom een tuinhuis met overkapping of een blokhut met overkapping.

Een tuinhuis met overkapping

Een tuinhuis met overkapping kunt u zien als een extra schuur die u in de tuin kunt plaatsen, maar dan luxe. Veel mensen plaatsen een tuinhuis in hun tuin. Dit zijn de beste en makkelijkste plekken om zaken als tuinmeubilair, gereedschappen en parasols in op te bergen, maar u kunt ook denken aan bijvoorbeeld barbecues en fietsen. Tuinhuizen zijn dus handig, maar u kunt ze van een upgrade voorzien. Een tuinhuis met overkapping voegt sfeer, functionaliteit en comfort toe. Een tuinhuis met veranda kopen is de ideale manier om nog meer uit uw tuin te halen. U heeft daarvoor natuurlijk wel wat ruimte nodig. De overkapping aan het tuinhuis zorgt er bovendien voor dat het geheel wat breder wordt. In het aanbod van Tuindomein vindt u echter heel veel verschillende soorten. Natuurlijk zitten daar ook allerlei maten tussen, inclusief zeer compacte tuinhuizen met overkappingen. Ons smalste exemplaar is nog geen 3 meter breed. Daarmee is een tuinhuis met veranda ook haalbaar voor een wat minder riante tuin. De voordelen van een tuinhuis met overkapping zijn:

  • Meer ruimte voor het opslaan van gereedschap, tuinmateriaal, fietsen, speelgoed, etc.
  • Een luxe en rustieke vorm van een schuur;
  • De overkapping zorgt voor een fijne plek om te zitten;
  • In vele uitvoeringen en maten verkrijgbaar.

Blokhut met overkapping

Met het oog op het door u gewenste gebruik kan uw tuinhuis met overkapping natuurlijk ook dienen als een blokhut met overkapping. In principe gaat het altijd om dezelfde combinatie. Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een combinatie die perfect bij u past en die aan al uw wensen voldoet. Een blokhut met overkapping verschilt qua constructie niet zoveel van een tuinhuis, maar wat gebruik betreft meestal wel. Een blokhut kunt u namelijk beter zien als een extra leefruimte in de tuin. In een blokhut kunt u bijvoorbeeld een knus zitgedeelte creëren zodat u ook bij minder lekker weer van uw tuin kunt genieten. Een blokhut met veranda kent daarom vaak ook net iets ruimere afmetingen, al hoeft dat niet. Belangrijk bij een blokhut met overkapping is dat u kunt genieten van een fijne lichtinval. De blokhut met veranda is daarom voorzien van mooie ramen en deuren. De voordelen van een blokhut met overkapping zijn:

  • Een functionele, sfeervolle en luxe verblijfplek in de tuin;
  • Dankzij de overkapping kunt u ook tijdens slecht weer in uw tuin zitten;
  • Mooi lichtinval dankzij optimaal gebruik van ramen en deuren.

Tuinhuis met overkapping modern

Bent u op zoek naar een tuinhuis met overkapping, maar dan modern? Blokhutten zijn meestal rustiek en klassiek van ontwerp, wij bieden echter vele mogelijkheden aan. Een tuinhuis met overkapping is ook modern verkrijgbaar. Voor het ontwerp zijn strakke lijnen gebruikt, waardoor het tuinhuis met overkapping een modern uiterlijk krijgt. Hoe u een tuinhuis met overkapping gebruikt, is natuurlijk geheel aan u. Voor de één betekent de toevoeging van een overkapping op uw tuinhuis dat er een extra plek in de tuin ontstaat om fietsen droog en beschut neer te zetten. De ander creëert hiermee een fijne, droge plek om te barbecueën of richt het gedeelte onder de overkapping in als gezellige zithoek. Wij hebben altijd een tuinhuis met overkapping die perfect past bij uw beoogde gebruik: van eenvoudige overkappingen tot complete zitgedeeltes. Een schuur met overkapping is vaak juist weer wat functioneler van aard. Meer nog dan een tuinhuis met overkapping kan een schuur met overkapping dienen als opslag. Voor spullen voor uw tuin, maar ook voor meer. Bent u op zoek naar een overkapte schuur, dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een royaal exemplaar met zeer veel ruimte. In ons aanbod vindt u exemplaren met een breedte of diepte van zelfs meer dan 8 meter.

Tuinhuis met veranda of blokhut met veranda kopen bij Tuindomein

Tuindomein is er voor de tuinliefhebber. Wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons kan slagen. Wij weten zeker dat u in ons zeer riante aanbod altijd een prachtig tuinhuis met overkapping in uw stijl kunt vinden. Of u nu op zoek bent naar een compact of riant overkapt tuinhuis, klassiek of modern, breed of juist diep: wij hebben ze in alle soorten en maten. Neem gerust de tijd om ons fraaie aanbod te bekijken. Wilt u direct een selectie zien van tuinhuizen met overkapping die aan uw wensen en eisen voldoet? Maak dan gebruik van de handige filters in de webshop. Veel van onze tuinhuizen zijn op diverse gebieden helemaal aan uw smaak aan te passen dankzij uitgebreide configuratie-opties. Stel uw ideale exemplaar samen en bestel direct online of vraag een offerte aan. Bij het aanvragen van een offerte kunt u profiteren van een korting. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij begrijpen dat het kopen van een tuinhuis met overkapping een spannend moment kan zijn. U doet hiermee een investering waar u uiteraard vele jaren zorgeloos van moet kunnen genieten. Daarom denken wij graag met u mee.