Red Class Wood

Red Class Wood tuinhout

Red Class Wood tuinhout is een goed alternatief voor Douglas hout. Gezien het steeds lastiger wordt om lariks douglas te verkrijgen heeft men hiervoor een alternatief bedacht wat langer meegaat en kleurvaster is.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Red Class Wood is een houtsoort dat steeds vaker gebruikt wordt voor toepassingen in de tuin. Dit hout heeft dan ook veel voordelen! Bent u op zoek naar hout voor een tuinproject? Dan bent u bij Tuindomein aan het juiste adres! Bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor het bouwen van een overkapping, border of tuinafscheiding. Wij bieden daarbij de keus uit verschillende houtsoorten zoals Red Wood. Hier vindt u alle mogelijkheden, van tuinplank, constructiebalk tot vlonderdeel. Red Class Wood kopen doet u snel en eenvoudig in onze webshop!

Wat is Red Class Wood?

Red Class Wood komt niet af van een bepaalde boom, het is de benaming van een behandelingsmethode van naaldhout dat ervoor zorgt dat het hout heel lang meegaat. Het gaat om gecertificeerd naaldhout, bovendien wordt de methode geheel ecologisch toegepast. Deze houtsoort is daardoor heel duurzaam. Red Wood wordt gemaakt van naaldbomen die in Siberië groeien. Door het koude klimaat groeien deze bomen erg langzaam. Dit heeft een positief effect op de hardheid van het hout, wat weer gunstig is voor de levensduur. De behandelingsmethode werkt door het hout te verhitten in een zuurstofarme omgeving. Hierdoor wordt het hout nog duurzamer dan andere houtsoorten. Bent u een fan van de uitstraling van Douglas hout? De kans is dan heel groot dat u ook Red Wood hout erg mooi zult vinden. Deze houtsoort heeft bovendien belangrijke voordelen boven Douglas hout.

Waar kan Red Wood voor gebruikt worden?

U kunt Red Wood voor vrijwel alle tuinprojecten gebruiken. Wilt u een mooie border maken voor uw planten? Een overkapping of schutting plaatsen? Red Class Wood is er zeer geschikt voor! Dit type hout is echter alleen geschaafd te bestellen. Bent u een grote fan van de robuuste look van Douglas hout? Dan kunt u beter kiezen voor deze houtsoort.

De voordelen van Red Class Wood

Red Wood kunt u zien als de duurzamere versie van Douglas hout. Het hout heeft dan de volgende voordelen:

Zeer vormvast

Bij de behandeling wordt Red Wood eerst gedroogd, daarna geschaafd. Dit zorgt ervoor dat het hout zeer vormvast is, het zal minder werken nadat u het gebruikt heeft. Alle producten van het hout die u nodig heeft zijn makkelijk te bewerken en zullen rechter blijven na het plaatsen.

Red Wood behoudt zijn kleur langer

Douglas hout heeft een rood-roze uitstraling, deze kleur verliest het hout echter al snel. Het hout vergrijst, sommige mensen houden ervan, anderen zouden liever de oorspronkelijke kleur behouden. De kleur en uitstraling van Red Wood blijft veel langer behouden.

Het hout is geschaafd

Red Class Wood is altijd geschaafd. Dit wordt voor de duurzaamheid behandeling gedaan. Door het schaven ziet het hout er strakker en gladder uit. Bovendien heeft het voordelen tijdens het verwerken van het hout.

Het duurzaamste hout voor uw tuin

Red Wood hout gaat heel lang mee, waarschijnlijk is het zelfs het duurzaamste hout dat u kunt gebruiken voor tuinprojecten! Voorwaarde is wel dat het hout geen grondcontact maakt. Als u het onbewerkt en bovengronds gebruikt, dan krijgt u een garantie van 10 jaar. Wij raden dan ook altijd aan om een tuinpaal van Red Wood altijd te behandelen voor het de grond in gaat. U kunt dit ook gedeeltelijk doen om de look boven de grond te behouden.

Red Class Wood kopen bij Tuindomein

Wilt u Red Class Wood kopen? Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden die Tuindomein biedt wat betreft deze mooie en duurzame houtsoort. Heeft u vragen over het product? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.