Zigeunerwagen-pipowagen

Pipowagen of Tiny house

Een pipowagen: het is een veelgebruikte term. Toch beseft waarschijnlijk niet iedereen zich dat een pipowagen heel interessant kan zijn voor in de eigen tuin. U denkt misschien aan een wagen waarmee wordt rondgetrokken. Niet voor niets heeft de term “pipowagen” associaties met een circus. Zo’n wagen wordt ook wel een zigeunerwagen genoemd. Deze benamingen geven aan dat met deze wagens van origine veel wordt rondgetrokken. Maar tijden zijn veranderd. Natuurlijk worden de wagens op die manier nog wel gebruikt. Maar een wagen van Tuindomein is een prachtig tiny house voor in uw eigen tuin.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een Pipowagen; de nostalgische zigeunerwagen voor uw tuin

Wilt u een leuke verblijfplaats creëren in uw tuin en bent u op zoek naar iets bijzonders en unieks? Een plek die de fantasie doet stromen en waar u zich lekker kunt terugtrekken? Misschien zoekt u wel een bijzondere overnachtingsplek voor een B&B, een Tiny house of een superleuke speelplek voor uw kinderen? Kies dan voor een pipowagen! Bij Tuindomein.nl heeft u keus uit vele exemplaren!

Wat is een pipowagen?

Een pipowagen is een soort zigeunerwagen. Vroeger leefden zigeuners in wagens die door een paard werden voorgetrokken van plek naar plek. De zigeunerwagen wordt in onze taal meestal een pipowagen genoemd vanwege de populariteit van een oude tv serie: Pipo de clown! Oudere mensen zullen deze serie zeker kennen, maar voor jongeren is de vraag ‘Wat is een pipowagen?’ heel logisch. Pipo de Clown was een serie over een rondreizend circusgezelschap. De serie speelde van 1958 tot 1980. Vele generaties kinderen zijn groot geworden met het kijken naar deze serie. Pipo de clown werd er populair door, maar ook de zigeunerwagen waarin hij woonde en rondreisde. Hierdoor is de benaming pipowagen ontstaan. Een pipowagen wordt oorspronkelijk dus rondgetrokken van plek naar plek, maar de wagens worden sindsdien ook veel gebruikt om op een mooie plek in de tuin te plaatsen.

Wat kun je met een zigeunerwagen?

De mogelijkheden van een zigeunerwagen zijn enorm. Dit hangt natuurlijk enigszins af van de reden waarom u een pipowagen wilt kopen, de ene wagen is namelijk meer geschikt voor een bepaald gebruik dan de ander. Houd rekening met het beoogde gebruik als u een wagen bij ons uit zoekt. Dit zijn enkele ideeën voor het gebruik van een zigeunerwagen:

Een tuinhuis

Heeft u ruimte in uw tuin voor een tuinhuis, maar zoekt u iets dat meer sprekend is dan een reguliere tuinhuis of blokhut? Dan is een pipowagen een prachtige keus. Afhankelijk van de grootte van de wagen kunt u er van alles in kwijt. U kunt dan denken aan alle tuingereedschappen en barbecue benodigdheden. De wagen vormt bovendien een ideale en gezellige aanvulling voor het terras. Een groot voordeel van een pipowagen is dat het makkelijk verplaatsbaar is. Wilt u de tuin eens helemaal omgooien, dan rijdt u de wagen gewoon ergens anders heen. Heeft u een volkstuin waar u een klein huisje in zou willen zetten? Dan is een zigeunerwagen daar heel geschikt voor!

Bed & Breakfast

Wilt u een bijzondere logeerplek creëren in uw tuin voor uw kinderen, familieleden of gasten? Misschien wilt u wel een bed & breakfast starten? Met een pipowagen heeft u een enorme troef in handen! Wie wil er nu niet verblijven en slapen in zo’n bijzondere wagen? Kies voor een mooie grote wagen, eventueel met veranda en creëer er een mooie tuin met terras omheen. Houdt er wel rekening mee dat mensen er misschien niet meer weg willen gaan!

Speelplek voor de kinderen

Heeft u kinderen? Tegenwoordig spelen kinderen niet veel meer buiten, liever zitten ze binnen te gamen. Door een zigeunerwagen in de tuin te plaatsen zorgt u voor een plek die zeer aanlokkelijk is voor ze. Richt de wagen geheel naar hun wens in en uw kinderen zullen het omarmen als hun hangplek. U zult zien dat ze veel meer in de tuin zullen zijn, onafhankelijk van wifi en de digitale wereld.

Tiny House

Kent u de Tiny House beweging? Een tiny house is een klein huisje, vaak ingericht met het hoogst noodzakelijke. De Tiny House beweging is gestart door mensen die terug wilden naar de basis. Ze wilden juist minder in plaats van de wens om alleen maar meer en groter te willen. De beweging is in Amerika ontstaan, maar een tiny house is ook al enige jaren populair in Nederland. Een pipowagen is geschikt om als tiny house te gebruiken. Veel gemeenten hebben namelijk bepaalde eisen aan zo’n soort verblijf. U kunt daarbij denken aan de grootte van het huis, maar ook aan verplaatsbaarheid. Onze zigeunerwagens kunt u bestellen met een set wielen.

Een rustplek voor uzelf

Een overdekte plek in de tuin is erg gewild. Dit is de reden waarom blokhutten, tuinhuizen en overkappingen zo populair zijn tegenwoordig. U kunt er genieten van de tuin, maar ook terugtrekken uit huis terwijl u gewoon binnen zit. Een tuinhuis is een ideale combinatie van twee werelden. Zoekt u zo’n rustplek voor uzelf? Misschien wilt u een boek schrijven of studeren zonder gestoord te worden? Een zigeunerwagen is dan een hele mooie, unieke en nostalgische oplossing. Als dat geen inspiratie los maakt!

Waarom is een pipowagen zo populair?

Een pipowagen is de laatste jaren weer heel populair. Dat komt waarschijnlijk door zijn nostalgische uitstraling en de herinnering aan vroegere tijden. Misschien voelen we ons zelfs weer een beetje kind als we kijken naar zo’n zigeunerwagen. Het zorgt ervoor dat we onze dagelijkse zorgen loslaten. Een verplaatsbare wagen staat los, het is geen onbeweeglijk huis. Dit doet ons verlangen naar de oneindige mogelijkheden die het leven eigenlijk heeft. Een pipowagen brengt ons naar onze creatieve en fantasierijke geest waarin alles mag en kan. Buiten leven, rondreizen en avonturen beleven; zo zou het leven toch moeten zijn? Door een zigeunerwagen te kopen wordt het leven een beetje zo.

De voordelen van een zigeunerwagen

Bent u op zoek naar een uniek buitenverblijf? Dan biedt een zigeunerwagen heel veel voordelen! Deze voordelen zijn:

· Een stukje nostalgie in uw eigen tuin;

· Een uniek buitenverblijf;

· Een multifunctionele ruimte om te gebruiken;

· Geschikt om spullen in op te slaan;

· Zeer geschikt als tuinhuis;

· In vele soorten verkrijgbaar bij Tuindomein.nl;

· Multifunctioneel;

· Veel volwassenen vinden een pipowagen prachtig;

· Voor kinderen is het een hele leuke speelruimte;

· Geheel naar wens samen te stellen;

· Kan op vele plekken geplaatst worden, niet alleen in uw eigen tuin;

· U kunt ook kiezen voor een pipowagen met veranda.

Pipowagen kopen

Wilt u een pipowagen kopen? Tuindomein.nl heeft een prachtig aanbod van verschillende zigeunerwagens. Wij bieden de wagens in verschillende groottes aan. Daarnaast heeft u veel aanvullende keuzes. Daarbij kunt u denken aan plaatsing van de trap, eventuele aankleding en afwerking, een set wielen of een onderconstructie en dakbedekking. U kunt kiezen voor een wagen met veranda, maar bij de wagens zonder veranda kunt u ook een veranda met trap bijbestellen. Het best kunt u een keus maken aan de hand van het beoogde gebruik. Wilt een zigeunerwagen kopen waarin ook geslapen kan worden? Kies dan voor één van de grote types. Maak uw keus op onze website, hierna kunt u de pipowagen geheel naar wens aanpassen. Wilt u een wagen bestellen? Wij kunnen u korting aanbieden als u een offerte aanvraagt. Tuindomein.nl is het adres voor uw tuin! Wij bieden alles op gebied van wellness, tuinhuizen, zoals blokhutten en tiny houses, los hout en andere benodigdheden. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op! Tuindomein staat voor kwaliteit en expertise. Niet alleen qua producten, maar ook qua dienstverlening. Onze deskundige en vriendelijke medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van alle informatie te voorzien die u nodig hebt.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.