Tuinpalen

Tuinpalen zijn essentieel voor iedere tuin. Ze zijn onmisbaar bij het bouwen van een schutting, een pergola, een hekwerk en zelfs bij het bouwen van een fietsberging kunt u niet zonder kwalitatieve tuinpalen. Omdat wij bij Tuindomein.nl snappen hoeveel een tuinpaal kan bijdragen aan de uitstraling én levensduur van uw tuin, hebben wij een prachtige selectie tuinpalen voor u klaar staan op onze website! Bij Tuindomein.nl vindt u diverse tuinpalen in allerlei materialen (variërend van grenen hout, dougals, Red Class Wood en hardhout), met verschillende afwerkingen en behandelingen. Ook in de afmetingen van onze houten palen voor uw tuin waant u zich in een wereld van mogelijkheden. Zodoende kunt u kiezen voor de smalle(re) piketpalen van 4 x 4 cm, maar ook voor onze dikste palen van 20 x 20 cm. Ook bent u vrij in het kiezen van de lengte, sommige van onze tuin palen zijn verkrijgbaar tot een lengte van wel 600 cm! Perfect dus voor die overkapping of dat afdak dat u altijd al had willen bouwen!

Producten 1-24 van 26

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Tuindomein, dé specialist in tuinpalen

Al bijna 20 jaar is Tuindomein.nl dé specialist in tuinpalen en toebehoren van Nederland en België. Dankzij deze jarenlange ervaring kunnen onze specialisten u als geen ander van advies voorzien rondom al uw tuinhout vragen. Wij hebben niet voor niets al méér dan 30.000 tevreden klanten mogen helpen bij de realisatie van hun tuindromen. Wanneer u vragen heeft over uw aankoop, meer informatie zoekt over tuinhout palen, of simpelweg advies wilt, neem dan contact met ons op! Onze specialisten zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10:00-14:00 uur. Via de mail kunt u altijd bij ons te recht—u kunt mailen naar [email protected]. Heeft u een tuin paal kunnen vinden die perfect past bij uw budget en stijl? Bestel dan eenvoudig de paal via onze website. Na het plaatsen van uw bestelling worden de tuin palen bij u bezorgd!

Tuinhout palen van diverse materialen

Op de website van Tuindomein.nl vindt u een ruime variatie in materialen van onze houten palen. Zodoende kunt u een keuze maken tussen grenen hout (midden Europees), hardhout, hardhout azobé, Lariks/Douglas en zelfs, Red Class Wood. Het is zeer begrijpelijk dat u de verschillen niet weet tussen deze houtsoorten. Toch hebben de materialen verschillende eigenschappen waardoor de één meer geschikt is dan de ander. Om u een beetje op weg te helpen hebben wij de kenmerken van onze houtsoorten hieronder voor u toegelicht.

Grenen hout (midden Europees)

Wilt u zelf aan de slag met de tuin palen? Denkt u dat u ze veel moet schuren, frezen, boren en zagen? Dan kunt u het beste kiezen voor tuin palen gemaakt van grenen hout. Palen van grenen hout zijn makkelijk bewerkbaar en lenen zich perfect om te schroeven, lijmen én spijkeren. Het bouwen van een pergola, overkapping of schutting wordt dan een stukje makkelijker! In het assortiment van Tuindomein.nl vindt u een ruime variatie aan grenen houten tuin palen.

Hardhout

Wanneer u wilt dat uw nieuwe schutting of veranda jarenlang mee gaat (en mooi blijft), is het raadzaam dat u kiest voor hardhouten palen in uw tuin. Hardhout is immers een zeer duurzame en kwalitatieve houtsoort. Tuinpalen van hardhout blijven gemiddeld 20 tot 25 haar uitstraling behouden. Iets waar u wel rekening mee moet houden, is de ‘vergrijzing’ van de hardhouten palen. Door de verschillende weersomstandigheden, zal de kleur van de palen in de loop der tijd veranderen. Zoals de naam aangeeft, zullen de palen wat ‘grijzer’ in haar kleur worden. Hierdoor krijgen de palen een robuuste en natuurlijke uitstraling. U kunt het vergrijzingsproces uiteraard ook voorkomen door het hardhout te behandelen met een speciale hardhout olie. Op onze website vindt u niet alleen hardhouten palen, maar ook rabatdelen en schuttingplanken.

Lariks/Douglas

Tuinpalen van Lariks/Douglas zijn perfect wanneer u uw tuin een warme en robuuste uitstraling mee wilt geven. Dankzij de prachtige rode kleur van het hout krijgt uw tuin nét dat beetje extra’s. Onze tuin palen van Lariks/Douglas zijn dankzij haar minimale vochtopname perfect voor buitengebruik. Bovendien zijn ze eenvoudig te bewerken, beschikken ze over een A-kwaliteit én zijn ze kernvrij en ongeschaafd te verkrijgen. Dit maakt deze tuin palen uitermate geschikt voor uw schutting, blokhut of overkapping.

Red Class Wood

Naast houten palen voor uw tuin van grenen hout, hardhout of Lariks/Douglas, vindt u in het assortiment van Tuindomein.nl ook palen gemaakt van Red Class Wood. Deze houtsoort is de meest luxe die Tuindomein.nl aanbiedt. Red Class Wood is een méér ecologische en méér duurzame houtsoort dan Lariks/Douglas. Deze tuinpalen hebben dezelfde uitstraling als de Lariks/Douglas palen, maar verkleuren minder snel. Bovendien zorgt de impregnering én kunstmatige droging van het Red Class Wood ervoor dat het hout minder snel krimpt en uitzet dan elk ander houttype. Bent u geïnteresseerd geraakt in onze tuinhout palen gemaakt van Red Class Wood? Bekijk dan snel ons aanbod!

Wat zijn de juiste tuin palen voor uw nieuwe constructie?

In het ruime assortiment van Tuindomein.nl vindt u niet alleen tuinpalen met verschillende afmetingen en materialen, u vindt ook palen met uiteenlopende uitstralingen. Zo vindt u op onze website vierkante én ronde palen voor uw tuin. Vierkante palen worden voornamelijk gebruikt bij de bouw van schuttingen en moderne blokhutten. Indien u een meer vintage look in uw  tuin wilt, kunt u kiezen voor onze rond palen. De ronde palen die Tuindomein.nl aanbiedt zijn overigens ook perfect voor speeltoestellen of veranda’s!

Bij het plaatsen van een bestelling, is het belangrijk dat u naar de lengte van de tuin palen kijkt. Voor een stevige constructie is het immers belangrijk dat de palen een stuk in de grond geslagen worden. Wanneer u kiest voor tuinhout palen met een punt, wordt dit proces nét wat makkelijker. Gaat u zelf een schutting bouwen? Kijk dan eens naar onze sleufpalen. Dankzij het gebruik van sleufpalen vergemakkelijkt u de montage van uw schutting of hekwerk.

Bij het kiezen van de juiste houten palen voor u tuin moet u tevens een keuze maken tussen de afwerking van onze palen. U kunt kiezen tussen tuin palen die fijnbezaagd, geschaafd met ronde hoeken, glad geschaafd of ongeschaafd zijn. De glad geschaafde palen zijn vlakke tuinpalen en zijn leverbaar met bijvoorbeeld een V-groef. Dit type tuinpalen heeft hierdoor een luxe(re) uitstraling dan bijvoorbeeld ongeschaafde palen. Wanneer u kiest voor een glad geschaafde afwerking, moet u rekening houden met meer kosten dan bij een ongeschaafde afwerking. Voor het maken van uw keuze is daarom het belangrijk om af te wegen of de tuin palen zichtbaar zijn in uw constructie. Indien u bijvoorbeeld een schutting bouwt, en de schuttingplanken de palen volledig bedekken, is het zonde om voor de ‘duurdere’ oplossing te kiezen. Wilt u advies over welk type afwerking de beste keus is voor u? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Waarom tuin palen bestellen bij Tuindomein.nl?

Bij Tuindomein.nl bent u aan het juiste adres voor al uw tuinpalen, complete blokhutten, tuinhuizen, overkappingen, maar zeker ook voor alle toebehoren. Kortom, u krijgt bij ons het totaal plaatje onder dé beste voorwaarden. Wij bieden namelijk producten van een uitstekende kwaliteit tegen een relatief lage prijs. Bovendien leveren wij in heel Nederland én België en staan onze medewerkers altijd voor u klaar. Goede service staat immers hoog bij ons in het vaandel! Voel u dus vrij om contact met ons op te nemen wanneer u op zoek bent naar advies of wanneer u vragen heeft over onze tuin palen of één van onze andere producten. U kunt ons bereiken door te bellen naar 0541 – 22 25 80 of door te mailen naar [email protected].

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.