Steigerhout / steigerplanken

Het mooiste en voordeligste steigerhout bij Tuindomein

Bent u op zoek naar steigerhout? Dan bent u zeker niet de enige. Steigerhout planken blijven ongekend populair. Dat is niet verwonderlijk, want ze zijn ontzettend veelzijdig. Wanneer u op zoek bent naar steigerhout voor uw project, zoekt u natuurlijk hout van uitstekende kwaliteit waar u niet te veel voor betaalt. Tuindomein is uw partner. Wij hebben een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van alle soorten tuinhout. Steigerhout mag daar natuurlijk niet in ontbreken. Wilt u steigerhout kopen? Kijk dan snel in onze webshop en haal uw planken snel in huis.

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Waar wordt steigerhout voor gebruikt?

Steigerhout is misschien een beetje een misleidende naam voor leken. De naam impliceert namelijk dat het hout is dat gebruikt wordt voor het maken van steigers. Dat is ook vaak zo, maar het gebruik blijft zeker niet beperkt tot steigers. Ten onrechte denken mensen ook wel eens dat het hout is dat afkomstig is van steigers. Dat klopt niet. Wat het dan wel is? Goedkoop maar kwalitatief uitstekend hout voor tal van toepassingen.

 

Steigerplanken behoren tot de meest veelzijdige planken die u kunt kopen. Dat heeft te maken met het feit dat steigerhout zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. In het interieur is het populair voor onder andere kasten en kisten, maar in de tuin wordt het voor nog veel meer doeleinden gebruikt. Enkele voorbeelden van het gebruik van steigerhout planken zijn tuinkasten, tuinafscheidingen en schuttingen, terrassen, vlonders en tuinhuizen. Zelfs tuinmeubels zoals loungesets behoren tot de mogelijkheden. Steigerhout is zeer goed te bewerken.

 

Steigerplanken van verschillende houtsoorten

Steigerplanken zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Tuindomein biedt u de keuze uit steigerhout van lariks/douglas en midden-europees Grenenhout. Midden-europees Grenenhout is vaak de beste soort steigerhout voor mensen die zelf tuinmeubels willen maken. Dit omdat grenenhout zeer goed te bewerken is. Lariks/douglas steigerhout wordt vaak gebruikt voor onder andere vlonderplanken en om schuttingen te maken. Wanneer lariks/douglas in de grond wordt gebruikt, dient u het te behandelen met zwarte teer. Ook boven de grond is het vaak aan te bevelen om lariks/douglas te behandelen. Dit omdat het hout anders verkleurt. Maar misschien vindt u dit juist mooi. Beide houtsoorten kunnen naar wens onbehandeld of behandeld worden gebruikt.

 

Alle afmetingen en kleuren steigerhout planken

Omdat steigerplanken voor zulke diverse doeleinden kunnen worden gebruikt, houden wij rekening met alle toepassingen, wensen en eisen. Dat betekent niet alleen dat wij verschillende soorten steigerhout planken verkopen, maar ook dat u een zeer ruime keuze heeft uit diverse afmetingen en kleuren steigerplanken. Wij verkopen onder andere steigerplanken in hun natuurlijke kleur, maar ook grijs of zwart geïmpregneerd of gespoten. Per plank heeft u keuze uit verschillende lengtes en ook zijn de steigerplanken in verschillende diktes verkrijgbaar. Er is dus steigerhout voor iedereen, wat uw project ook is. In alle gevallen bent u verzekerd van perfecte kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs.

 

Steigerhout kopen in onze webshop

Wilt u steigerhout kopen? U doet dat eenvoudig in onze webshop. Selecteer uw favoriete steigerplank en plaats uw bestelling. Of u nu enkele planken of zeer grote hoeveelheden nodig hebt: Tuindomein is er voor u. Bij alle planken kunt u belangrijke informatie en specificaties lezen. Wij staan echter altijd voor u klaar. Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers geven u alle informatie die u nodig hebt.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.