Tiny houses

Tiny House of klein huisje

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Tiny houses; rustieke en kleine woonruimtes bij Tuindomein.nl

Tiny houses; een aantal jaren geleden kwam de trend overwaaien uit Amerika. Tegenwoordig kunt u in Nederland en andere landen verschillende complete kleine huisjes bestellen en plaatsen. Tuindomein.nl is het adres voor tuinhuizen, blokhutten, wellness artikelen en tuinmaterialen. Wilt u een tiny house in de tuin? Ook dan kunt u bij ons terecht voor een prachtige tiny house.

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een kleine woonruimte, waarbij duurzaamheid en minimalisme belangrijk zijn. In een tiny house is alles aanwezig om te kunnen wonen, het heeft daarom een keuken, slaapkamer en woonruimte, maar vaak in één kleine ruimte. Daarbij is luxe vaak tot het minimale beperkt gehouden. Meer dan het absoluut noodzakelijke is meestal niet aanwezig in een tiny house. Veel tiny houses zijn ook voorzien van toiletvoorziening en douche, maar deze zijn vaak zeer klein en bovendien niet aangesloten op het riool en een vaste watervoorziening.

Hoe is de tiny house-beweging ontstaan?

De tiny house-beweging is terug te voeren tot de vroege jaren 2000, toen een man genaamd Jay Shafer een kleine stacaravan op een trailer bouwde. Hij richtte een bedrijf op met de naam Tumbleweed Tiny House Company en begon met het bouwen en verkopen van kleine huizen. In die tijd was het idee om in een klein huis te wonen een nieuwigheid, maar Shafer's ontwerpen trokken de aandacht van veel mensen die op zoek waren naar een alternatief voor traditionele, grotere huizen. Sindsdien overspoelt de tiny house-beweging de wereld al jaren. Voor sommigen is het gewoon een manier om wonen betaalbaarder te maken. Voor anderen gaat het om minimalisme of het handhaven van een flexibele levensstijl. Mensen sluiten zich om verschillende redenen aan bij de tiny house-beweging. De meest populaire redenen zijn het verminderen van de financiële lasten, het verminderen van de ecologische voetafdruk en het nastreven van een eenvoudiger leven.

Een zigeunerwagen: De perfecte tiny house voor uw tuin

Een tiny house in eigen tuin is misschien wel dichterbij dan dat u denkt. Tiny houses zijn de afgelopen jaren populairder geworden dan ooit tevoren. Het is belangrijk om wel onderscheid te maken tussen de verschillende soorten. Enerzijds zijn er exemplaren die bedoeld zijn voor vaste bewoning of als recreatiewoning. Deze zijn prijzig en niet zelden zelfs echt heel erg duur. Maar bij Tuindomein koopt u een prachtig tiny house in de vorm van een zigeunerwagen/pipowagen: een tiny house in uw achtertuin als geweldige extra ruimte om te ontspannen, te leven in uw tuin of zelfs als gastenverblijf. In deze vorm is een pipowagen als tiny house een geweldig alternatief voor een blokhut of tuinkamer. Een pipowagen is echt bedoeld om in te genieten. Dit blijkt ook wel uit de mogelijkheden die zo’n zigeunerwagen u biedt. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om wanden te plaatsen, hiermee kunt u aparte vertrekken creëren. Wat u doet met uw pipowagen is natuurlijk geheel aan u; een plek om beschut van uw tuin te genieten en heerlijk te eten, een speelwagen voor de kinderen, een gastenverblijf of een mini-retraite in uw eigen tuin: het is allemaal mogelijk.

Een tiny house kopen bij Tuindomein

Een tiny house kopen bij Tuindomein betekent dat u altijd kunt kiezen voor een pipowagen/zigeunerwagen die perfect bij u past. Dat begint natuurlijk met het kiezen van de juiste afmetingen voor uw unieke tiny house in uw achtertuin. Een compacte pipowagen past in vrijwel elke tuin, maar biedt u desondanks al een oppervlakte dat vergelijkbaar is met die van een kleine slaapkamer. Zelfs een compacte pipowagen kunt u dus al naar hartenlust inrichten. Het leuke ervan is dat de prijs zeer sympathiek is. Onze grootste zigeunerwagens bieden u echt royale afmetingen en de mogelijkheden om bijvoorbeeld een extra kamer te realiseren. De meesten van deze zijn voorzien van een veranda. Hiermee zorgt u voor een zeer veelzijdig en riant tiny house in uw tuin, tegen kosten die nog steeds slechts een fractie zijn dan wat u van tiny houses gewend bent. Koopt u een tiny house bij Tuindomein? Dat betekent ook dat u kunt rekenen op kwaliteit. Als echte specialist op het gebied van alle soorten tuinhout en gebouwen in uw tuin, kunt u bij ons vertrouwen op een pipowagen waar u zeer lang van zult genieten.

Mag je een tiny house in de tuin zetten?

De meeste mensen die op zoek gaan naar een tiny house, plaatsen deze op grond die ze gehuurd of gekocht hebben. Wilt u een tiny house in uw achtertuin? Dan is ‘mag je een tiny house in de tuin zetten’ een logische vraag! Zolang de tiny house als kampeermiddel wordt gezien, mag u de tiny house in de tuin zetten. In bijna alle gemeenten heeft u namelijk het recht om te kamperen op uw eigen terrein. De tiny house moet dan echter wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het mag niet groter zijn dan een tuinhuis en het moet verplaatsbaar zijn. Is de tiny house groter, dan heeft u een vergunning nodig. In dat geval mag u de ruimte ook verhuren. Als u een tiny huis in uw tuin zet, dan is het niet toegestaan om de tiny house te gebruiken als uw primaire adres. Een tiny house in uw tuin zetten mag, maar het moet aan bepaalde eisen voldoen als u er specifieke doelen mee heeft. Onze pipowagens kunt u bestellen inclusief een set wielen. Wij raden dit aan als u de wagen als tiny house wilt gaan gebruiken.

Vraag een offerte aan voor uw tiny house bij Tuindomein.nl

Lijkt het u wel wat; een tiny house in de achtertuin? Selecteer dan uw favoriete model en bekijk welke opties mogelijk zijn. Heeft u de perfecte zigeunerwagen kunnen samenstellen? Vraag dan gelijk een offerte aan en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder op weg naar een prachtige tiny house. Wij kunnen u korting aanbieden als u een offerte aanvraagt Wilt u een tiny house kopen? Tuindomein.nl heeft een prachtig aanbod zigeunerwagens die als tiny house kunnen fungeren. Wij bieden de wagens in verschillende groottes aan. Daarnaast heeft u veel aanvullende keuzes. Daarbij kunt u denken aan plaatsing van de trap, eventuele aankleding en afwerking, een set wielen of een onderconstructie en dakbedekking. U kunt kiezen voor een wagen met veranda, maar bij de wagens zonder veranda kunt u ook een veranda met trap bijbestellen. Het best kunt u een keus maken aan de hand van het beoogde gebruik. Een tiny house moet groot genoeg zijn om in te kunnen leven. Het best kunt u daarom kiezen voor één van de grote types. Maak uw keus op onze website, hierna kunt u de tiny house geheel naar wens aanpassen. Tuindomein.nl is het adres voor uw tuin! Wij bieden alles op gebied van wellness, tuinhuizen zoals blokhutten en tiny houses, los hout en andere benodigdheden. Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op! Tuindomein staat voor kwaliteit en expertise. Niet alleen qua producten, maar ook qua dienstverlening. Onze deskundige en vriendelijke medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van alle informatie te voorzien die u nodig hebt.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.