Prachtige vlonders voor in uw tuin of balkon

Vlonders zijn een prachtige manier om uw terras van extra uitstraling te voorzien. Een terras aanleggen kan op diverse manieren. Eén van de eerste keuzes die u maakt, is welke soort tegel u wilt leggen. Bent u op zoek naar prachtige houten vlonders, dan bent u bij Tuindomein aan het juiste adres.

Houten vlonders in uw tuin zorgen voor een prachtig, natuurlijk en sierlijk terras. Maar vlonders zijn niet alleen geschikt voor uw tuin. Ook op een balkon kunnen zij prachtig tot hun recht komen. Met de juiste vlonders op uw balkon maakt u van uw balkon een heerlijke en sfeervolle plek om buiten te genieten. Ze voegen een hoop uitstraling toe ten opzichte van de vaak nogal saaie standaard tegels.

Heeft u een tuin, dan zijn vlonders niet voorbehouden aan uw terras. Ze kunnen op meerdere plekken in uw tuin gebruikt worden. Wat dacht u van aanleg rondom een vijver, bijvoorbeeld? Wat uw project ook is: wij hebben altijd precies de vlondertegels in ons assortiment die u zoekt.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kies de vlonders die bij u passen Tuindomein geeft u de gelegenheid om de vlonders te kiezen die bij u passen. Naar wat voor vorm bent u op zoek? Met rechte houten tuintegels creëert u een rustige vlonder. Hierbij bepaalt u zelf of u de nadruk legt op de breedte of de diepte. Bent u op zoek naar iets bijzonders? Denk dan eens aan een prachtige ronde houten vlonders of een houten tegel met diagonaal patroon. Overigens kunt u er bij vierkante houten vlonders natuurlijk altijd voor kiezen om tegels in gevarieerde richtingen te plaatsen. Zo creëert u zelf naar wens een patroon.

Houten vlonders of WPC tuintegels

Veel mensen zijn gecharmeerd van houten vlonders. Bij ons kunt u terecht voor goedkope houten vlonders. Deze zijn uiteraard FSC-gecertificeerd en bovendien geïmpregneerd zodat zij langer mooi blijven. Zoekt u houten vlonders van topkwaliteit, dan bieden wij u onder andere prachtige hardhouten vlonders en grenen vlonders. Al onze houten vlonders zijn van hoge kwaliteit en duurzaam gekapt hout. Maar puur hout is niet het enige materiaal. Bent u al bekend met WPC? WPC staat voor “Wood Polymer Composite”. Dit is een vlonder van houtcomposiet. De tegel is gemaakt van geperst hout gemengd met thermoplastisch kunststof. Deze tegels combineren de warme, natuurlijke uitstraling van hout met het onderhoudsvriendelijke karakter van kunststof. Enkele van deze vlonders zijn ook verkrijgbaar met een handig kunststof kliksysteem. Zo wordt het zelf aanleggen van uw nieuwe vlonder zeer gemakkelijk. Ook als u nog geen ervaring hebt. Denk er wel om dat u als bodem voor uw vlonders stevig (antiwortel) doek gebruikt. Zo zorgt u ervoor dat er geen onkruid of wortels door de openingen en naden tussen de tegels gaat groeien.

Vlonder tuin opbouwen

Bent u benieuwd hoe u een vlonder buiten of vlonder tuin kunt opbouwen? De opbouw van een houten vlonder in de tuin wordt meestal uitgevoerd door een structuur van balken op de grond aan te brengen. Hierop worden de houten vlonder planken gemonteerd. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een houten raamwerk als fundament. Dit is in veel gevallen een stuk steviger dan een structuur van evenwijdige balken.

Opbouw op een verharde ondergrond

U kunt er ook voor kiezen om uw terras aan te leggen op een verharde ondergrond, zoals beton. Het raamwerk wordt dan met pluggen en schroeven vastgeschroefd in de ondergrond.

Vlonder buiten aanleggen op volle grond

Er zijn twee mogelijkheden om een stevige vlonder te krijgen die niet verzakt. U kunt het houten raamwerk laten rusten op hard houten paaltjes of het raamwerk laten rusten op betonblokken. Voor beide opties geldt dat de ondergrond goed geïsoleerd dient te worden tegen onkruidgroei en optrekkend vocht. U kunt hiervoor geo-textiel gebruiken, dit heeft een drainerende werking en is zeer duurzaam.

Bevestiging van de vlonder planken op het raamwerk

Ligt het raamwerk voldoende stabiel op de ondergrond? Dan kunnen de vlonder planken met speciale clips of roestvrij stalen schroeven bevestigd worden aan de balken. U kunt in principe ook gebruik maken van latten. De planken schroeft u dan in reeksen van drie of vier stuks aan de onderzijde op een lat. De lat zelf wordt daarna weer aan de balk geschroefd.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een vlonder tuin?

Het hout voor een vlonder buiten moet bestand zijn tegen schimmels, vocht en zwammen. Daarnaast moet het hout ook slijtvast en stevig zijn. In de praktijk betekent dit dat u hout nodig heeft van duurzaamheidsklasse 1 of 2. Klasse 1 hout is het meest duurzaam en heeft een levensduur van wel 25 jaar. Hout in klasse 2 gaat 15 tot 25 jaar mee, mits goed onderhouden. De overige natuurlijke houtsoorten (van klasse III tot V) zijn niet duurzaam genoeg en komen dus niet in aanmerking voor het aanleggen van houten vlonders.

Vlonders bestellen bij Tuindomein

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over vlonders. Bij Tuindomein vindt u vlonderplanken van uitstekende kwaliteit. U kunt bij ons vlonder planken vinden in verschillende lengtes, diktes, breedtes en kleuren. Wij bieden onze producten standaard tegen de laagst mogelijke prijzen aan en wij hebben daarnaast regelmatig extra scherpe aanbiedingen. Bij Tuindomein bent u dus altijd aan het juiste adres! Heeft u een vlonder plank gevonden die perfect aansluit bij uw wensen? Dan kunt u deze heel gemakkelijk bestellen op onze website. Wij leveren de vlonder planken bij u thuis af zodat u deze zelf kunt plaatsen. Het monteren van onze producten is niet heel lastig. Op onze website kunt u tips vinden die u daarbij kunnen helpen. Komt u er niet uit of heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar en helpen u zoeken naar de beste oplossing.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.