Douglas hout geschaafd

Geschaafd douglas hout van hoge kwaliteit

Wilt u douglas hout van hoge kwaliteit kopen tegen een zeer scherpe prijs? Wat dacht u van ons prachtige geschaafd douglas hout? De keuze voor geschaafd douglas hout is afhankelijk van het gebruik van het materiaal. Veel mensen willen douglas hout kopen. Maar wanneer kiest u nu wel en niet voor douglas dat geschaafd is? Wij leggen het u graag uit.

Een riante selectie aan geschaafd douglas hout

Tuindomein is een echte specialist op alle gebieden van tuinhout. Dat betekent uiteraard wat wij u een riante selectie aan geschaafd douglas hout aanbieden. Of u nu op zoek bent naar douglas planken die geschaafd zijn, constructiebalken van douglas of Zweeds rabat douglas planken: u vindt het allemaal bij ons. Wilt u snel een selectie zien van het geschaafd douglas hout dat u zoekt? Maak dan gebruik van de handige filters in de webshop. Zo kunt u onder andere selecteren op afwerking, houtdikte en prijs. Bij Tuindomein bent u verzekerd van A-kwaliteit materiaal en uitstekende service.

Dat wij ook alle keuze bieden als het gaat om douglas geschaafd hout heeft direct te maken met de kwaliteiten van dit hout. Het gaat hier om een Europese houtsoort die over zeer positieve eigenschappen beschikt. Zo behoort het tot een van de hardste naaldhoutsoorten en dat gegeven alleen al betekent de nodige voordelen. Zo is douglas geschaafd hout uitermate sterk ten opzichte van alternatieven als vuren of bijvoorbeeld grenen. Misschien is het niet zo sterk als hardhout, maar het is wel een stuk voordeliger. Deze combinatie van eigenschappen maakt geschaafd douglas ontzettend populair.

Douglas geschaafd hout kent verschillende toepassingen. Bij ons ontdekt u een breed aanbod aan verschillende soorten hout. Naar wat voor hout, balken of planken u ook op zoek bent: wij hebben het. Douglas geschaafd hout is zeer geschikt voor verschillende zaken. Met rabatdelen, palen en balken kunt u schuttingen maken, wanden van tuinhuizen neerzetten of vlonders leggen, om maar een aantal voorbeelden te noemen. Wilt u het ondergronds kunnen gebruiken, dan is het wel belangrijk dat het hout goed behandeld wordt. Dit kan met zwarte teer.

De prachtige uiterlijke kenmerken van geschaafd douglas

Douglas hout kopen doet men doorgaans niet alleen vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Ook het uiterlijk van douglas, geschaafd of ongeschaafd, is voor veel mensen een reden om voor deze houtsoort te kiezen.  Het hout is van nature rood-bruin, met soms een lichtroze gloed. U kunt ervoor kiezen om het hout te bewerken of af te werken. Onbewerkt zal het zeer snel verkleuren naar een blauwe grijstint. Dit heeft verder geen gevolgen voor de kwaliteit en sommige mensen vinden het juist erg mooi. Is dit niet uw smaak dan kan de kleur bewaard blijven door bijvoorbeeld beits toe te passen.

Waar wordt geschaafd Douglas hout voor gebruikt?

Geschaafd douglas hout is zeer veelzijdig. U kunt bij Tuindomein terecht voor douglas planken die geschaafd zijn, maar van deze houtsoort bieden wij ook complete bouwsels aan. Wij verkopen bijvoorbeeld ook complete blokhutten en bijvoorbeeld veranda’s aan van geschaafd douglas hout.

Dus waar u ook geschaafd douglas voor zoekt: Bij Tuindomein vindt u altijd wat u nodig hebt. Dat geldt overigens ook voor alle andere soorten hout en materialen voor uw tuinprojecten. Kunt u iets niet vinden of hebt u een vraag, neem dan gewoon contact met ons op. Onze vriendelijke en deskundige medewerkers denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u de juiste producten in huis haalt.