Composiet WPC vlonderplanken

Composiet vlonderplanken (WPC) voor lange levensduur

Bij ons vindt u goedkope WPC (wood plastic composite) vlonderplanken van uitstekende kwaliteit. Ideaal om bijvoorbeeld een prachtig terras in uw tuin mee aan te leggen. Wij verkopen composiet terrasplanken in verschillende lengtes, breedtes, diktes en kleuren. Ook koopt u bij ons eenvoudig online composiet eindkappen, liggers en hoekprofielen.

Wij bieden onze producten standaard tegen de laagst mogelijke prijzen aan en wij hebben daarnaast regelmatig extra scherpe aanbiedingen. Bij Tuindomein bent u dus altijd aan het juiste adres!

Een terras met houten vlonderplanken in uw tuin; heeft u daar weleens aan gedacht? Het geeft een ontzettende luxe en exclusieve uitstraling aan uw tuin. Het nadeel van vlonderplanken is het onderhoud; door weersinvloeden zullen ze snel verkleuren en daarnaast zijn ze erg gevoelig voor vocht. Dé oplossing voor dit probleem zijn de composiet planken van Tuindomein! Met composiet planken krijgt u de natuurlijke uitstraling van hout, maar alle voordelen van kunststof. Waar wordt een composiet plank precies van gemaakt en wat zijn de voordelen van composiet planken? U leest er hier alles over.

Waaruit bestaan composiet planken?

Wist u dat het woord composiet afkomstig is van het woord componeren? Net als bij een muziekstuk, waar de noten gecombineerd worden tot een partituur, worden kunststof, rijstvliesjes, loof- en naaldhout en andere stoffen gecombineerd tot een composiet. Er wordt gesproken over houtcomposiet als de vulstof uit houtdeeltjes bestaat. Als de vulstof rijstvlies is, dan wordt dit rijst composiet genoemd. Een composiet plank bestaat dus altijd uit een mix van materialen. Meestal is dit een combinatie van natuurlijke vezel vermengd met kunststof (meestal polyethyleen of polypropyleen) als bindmiddel. Onder hoge druk en temperatuur wordt dit mengsel samengeperst in een machine. De inhoudsstoffen versmelten zo met elkaar en er ontstaat een homogeen profiel. Deze profielen kunnen als vloer- en geveldelen worden gebruikt, maar er zijn nog veel meer toepassingen denkbaar. Dit komt doordat de meeste composieten bestand zijn tegen vocht, rot en schimmel. Composiet planken hebben om deze reden een enorme levensduur. Composiet planken worden vaak gebruikt voor terrasplanken, gevelbekleding, omheiningen en andere bouwtoepassingen.

Composiet plank massief

Een composiet plank massief (of composiet terrasdelen) heeft de uitstraling van hout, maar eigenschappen die het materiaal weerbestendiger, duurzamer en onderhoudsarmer maken dan hout. U kunt een composiet plank eenvoudig schoonmaken met water en zeep en het materiaal hoeft niet te worden geschuurd, geverfd of gebeitst. Composiet terrasdelen zijn bestand tegen vocht, rot en schimmels en gaan hierdoor veel langer mee dan houten terrasdelen.

Voordelen composiet planken

In vergelijking met houten vlonderplanken heeft een composiet plank een legio aan voordelen. We noemen de belangrijkste:

WPC composiet plank heeft weinig onderhoud nodig

Composiet planken hebben weinig onderhoud nodig. Het enige wat u hoeft te doen is ze een paar keer per jaar goed schoon boenen met een harde borstel en wat water en zeep.

Composiet is kleurvast

Er worden speciale UV filters en kleurstoffen aangebracht in de combinatie hout- en kunststof. De composiet plank massief zal daarom alleen in het eerste jaar iets verkleuren, maar gedurende de volgende 20 jaar zijn kleur behouden. Na 5 à 10 jaar zal de composiet plank een mooie grijze kleur krijgen.

Een composiet plank hoeft niet in de olie of beits te worden gezet

Composiet terrasdelen hoeven niet behandeld te worden met beits of impregneer om verkleuring te voorkomen of om aantasting door insecten tegen te gaan.

Geen splinters in composiet planken

In tegenstelling tot houten vlonderplanken kan composiet niet splinteren. Dit is een groot voordeel voor zowel u als uw (klein) kinderen. Bij het op maat zagen van de planken zal er ook geen splintervorming zijn; composiet zaagt een stuk makkelijker dan hout.

Composiet planken zijn milieuvriendelijk en zeer duurzaam

Bij het schuren van parketvloeren komt houtstof vrij. Normaal gesproken wordt dit verbrand, maar het kan dus ook samen met gerecycled kunststof verwerkt worden tot een zeer sterk en duurzaam composiet. Dit maakt composiet terrasdelen tot een milieuvriendelijk en duurzaam product.

Composiet bestaat in veel verschillende kleuren

Wilt u composiet planken bestellen? Dan heeft u de keuze uit veel verschillende kleuren, van grijs tot trendy antraciet. U kunt ook kiezen voor een variant waarbij een houtnerf structuur is aangebracht. Zo lijkt uw terras nog meer op echt hout!

Composiet planken kopen bij Tuindomein

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over composiet planken en composiet terrasdelen. Bij Tuindomein vindt u goedkope WPC vlonderplanken van uitstekende kwaliteit. U kunt bij ons composiet planken vinden in verschillende lengtes, diktes, breedtes en kleuren. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor composiet eindkappen, liggers en hoekprofielen. Wij bieden onze producten standaard tegen de laagst mogelijke prijzen aan en wij hebben daarnaast regelmatig extra scherpe aanbiedingen. Bij Tuindomein bent u dus altijd aan het juiste adres!

Heeft u een composiet plank gevonden die perfect aansluit bij uw wensen? Dan kunt u deze heel gemakkelijk bestellen op onze website. Wij leveren de composiet planken bij u thuis af zodat u deze zelf kunt plaatsen. Het monteren van onze producten is niet heel lastig. Op onze website kunt u tips vinden die u daarbij kunnen helpen. Komt u er niet uit of heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar en helpen u zoeken naar de beste oplossing.