Terras vlonderplanken

Terras vlonderplanken goedkoop

Wanneer u kiest voor een terras van vlonder planken kunt u een sfeervol terras creëren. Hierbij kunt u kiezen uit gladde planken of planken met een grove of fijne ribbel. Met een ribbel voorkomt u dat de planken erg glad worden bij regenachtig of vochtig weer. Bovendien hebben vlonderplanken met een ribbel een prachtige robuuste uitstraling. U kunt ook kiezen uit grote ronde vlonders die u bijvoorbeeld bij een vijver kunt plaatsen. Hiermee heeft u in een handomdraai een fraai terras aangelegd. De vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het assortiment bestaat uit grenen hout, lariks / douglas, bankirai en hardhout.

Wilt u een vlonder gaan bouwen? Dan is het belangrijk dat u de juiste vlonder planken kiest. Er zijn verschillende soorten vlonder planken verkrijgbaar, waaronder hardhout, vuren, grenen en composiet. Maar welke vlonder planken zijn het beste? In dit artikel leest u er alles over.

Welke planken voor vlonder?

Vlonder planken worden in de meeste gevallen gebruikt voor een mooi vlonderterras. Maar wist u dat vlonder planken op nog veel meer manieren toegepast kunnen worden? U kunt dan bijvoorbeeld denken aan schuttingen, gevels, omheiningen en andere bouwtoepassingen. Welke planken kunt u het beste kiezen voor een vlonder? Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor houten vlonder planken met een grove/fijne ribbel. Deze planken zijn het veiligst. Hoe lang vlonder planken meegaan hangt af van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor vlonder planken van composiet, maar ook voor houten vlonder planken van hardhout of vuren/grenen.

Hardhouten vlonder planken

Hardhouten vlonder planken zijn duurzaam en hebben een prachtige uitstraling. Hoe lang hardhouten vlonder planken meegaan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de houten vlonder planken, de blootstelling aan weersinvloeden en het gepleegde onderhoud. Als u de houten vlonder planken goed onderhoudt, kunnen ze tot wel 25 jaar meegaan. Om de levensduur te verlengen kunt u het hout regelmatig oliën of beitsen.

Vlonderplanken van vuren/grenen

Vlonder planken die gemaakt zijn van vuren- of grenenhout zijn goedkoper dan hardhout, maar gaan ook een stuk minder lang mee. U kunt dan denken aan zo’n 10 tot 15 jaar. Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw vlonder planken, dan dient u ze regelmatig te behandelen.

Planken vlonder composiet

Planken vlonder composiet zijn gemaakt van een mix van houtvezel en kunststof. Composiet vlonder planken zijn onderhoudsarm en kunnen wel 20-25 jaar meegaan. De planken zijn niet van hout gemaakt en daarom hoeft u ze ook niet regelmatig te beitsen. Wel is het belangrijk dat u de planken regelmatig schoonmaakt om ze in een goede staat te houden.

Vlonder planken installeren

Vlonder planken zijn zeer gemakkelijk te installeren. Voordat u begint is het belangrijk om te bepalen wat u onder de planken legt. Kiest u voor worteldoek, gravel of beton? Daarna is het belangrijk om de vlonder planken op de juiste manier te leggen; welke kant moet boven en of de plank met groeven of glad moet komen te liggen. Om te voorkomen dat er onkruid tussen de vlonder planken doorgroeit is het belangrijk om iets onder de planken te leggen. Worteldoek is hiervoor een uitstekende keuze. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ondergrond stabiel is. Een vlonder plank heeft doorgaans een kant met groeven en een gladde kant. Het is gebruikelijk om de gladde kant boven te leggen, de ruwere kant ligt dan onderop. Het is echter het veiligst om te kiezen voor een plank met groeven. Alle groeven dienen dan in dezelfde richting te liggen, zodat het water goed weg kan lopen.

Vlonder planken onderhouden

Als u een lange levensduur wenst, dan is het belangrijk om uw vlonder planken goed te onderhouden. Voor planken vlonder composiet geldt dat ze een paar keer per jaar schoongemaakt moeten worden. Dit kunt u doen met een harde borstel en wat water en zeep. Voor de vlonder planken van hout geldt dat ze naast de reguliere schoonmaak ook regelmatig gebeitst moeten worden. Door uw vlonder planken regelmatig te beitsen houdt u ze beter bestand tegen weersinvloeden en vuil. Hoe vaak u de planken dient te beitsen hangt af van het materiaal van de plank en de soort beits die u gebruikt. Zo hoeft u hard houten vlonder planken bijvoorbeeld minder vaak te beitsen dan een vuren of grenen vlonder plank. Ook het type beits dat u gebruikt is van invloed op de frequentie van het beitsen. Lees daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing.

Vlonder planken bestellen bij Tuindomein

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over vlonder planken. Bij Tuindomein vindt u vlonderplanken van uitstekende kwaliteit. U kunt bij ons vlonder planken vinden in verschillende lengtes, diktes, breedtes en kleuren. Wij bieden onze producten standaard tegen de laagst mogelijke prijzen aan en wij hebben daarnaast regelmatig extra scherpe aanbiedingen. Bij Tuindomein bent u dus altijd aan het juiste adres! Heeft u een vlonder plank gevonden die perfect aansluit bij uw wensen? Dan kunt u deze heel gemakkelijk bestellen op onze website. Wij leveren de vlonder planken bij u thuis af zodat u deze zelf kunt plaatsen. Het monteren van onze producten is niet heel lastig. Op onze website kunt u tips vinden die u daarbij kunnen helpen. Komt u er niet uit of heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan vooral contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan voor u klaar en helpen u zoeken naar de beste oplossing.