Douglas hout behandelen of juist niet

Douglas hout laat zich goed behandelen op tal van verschillende manieren, al is dit niet noodzakelijk. Het is een veelzijdige keuze, geschikt voor elk tuinproject. De kenmerkende gele kleur met zachtroze accenten staat goed in elke tuin. Hoe u het Douglas hout vervolgens afwerkt ligt geheel aan welke stijl u wilt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om het hout te helpen zo lang mogelijk mooi te blijven. Stem het af op uw persoonlijke stijl door het Douglas hout te verven, lakken of beitsen. Daarnaast is het ook goed mogelijk om Douglas hout onbehandeld te laten. De natuurlijke vergrijzing wordt door velen gewaardeerd. Wat u ook van plan bent in de tuin, met Tuindomein haalt u de juiste materialen in huis. Plaats snel een bestelling en profiteer van onze handige bezorgservice.

Douglas hout laat zich op vele manieren behandelen

Hoewel onbehandeld Douglas tuinhout prima toe te passen is in de tuin, kunt u er ook voor kiezen om dit hout te behandelen in plaats van het hout natuurlijk ter laten vergrijzen. Voor een vlonder raden wij aan om de palen en liggers van geïmpregneerd hout of hardhout te maken. Deze opties zijn een stuk beter bestendig tegen vocht en het houtrot dat daardoor ontstaat. U kan Douglas hout echter ook behandelen met speciale rot- en schimmelwerende middelen zoals zwarte teer wanneer u ze in de grond wil plaatsen.

Naast opties voor bescherming tegen vocht kan er ook gekeken worden naar de afwerking. Wij bieden het hout zowel ongeschaafd als geschaafd aan. U hoeft het geschaafd Douglas hout zelf verder niet te schuren. Het Douglas hout laat zich bovendien mooi schilderen en/of lakken. Zo is het goed toe te passen in elke stijl tuin en kan het mooi opgaan in het geheel. Douglas hout is relatief eenvoudig te onderhouden. Voer nu uw plannen voor een schutting, vlonder of overkapping uit met Douglas hout en behandel dit voor een unieke stijl. Bewaar de zachte, rosé tonen van Douglas of laat het mooi vergrijzen.

Hoe kan u Douglas hout het beste behandelen?

Het is het goed mogelijk om Douglas  hout onbewerkt te laten voor een kenmerkende grijstint. Daarnaast zijn er verschillende opties voor u beschikbaar om uw nieuwe aanwinst mooi in de stijl van uw tuin te passen. Douglas hout laat zich behandelen met verf, beits en lak. Er zijn tal van verschillende kleuren beits beschikbaar in ons assortiment om de houttinten op uw wensen aan te laten sluiten. Naast beits kan u het Douglas hout ook goed schilderen. Wilt u liever de natuurlijke kleur van het hout bewaren, dan is Douglas hout goed te lakken.

Douglas hout voor in uw tuin

Douglas hout laat zich goed behandelen voor tal van verschillende doeleinden in uw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een stevige schutting om uw planten en uw privacy te beschermen. Wij leveren niet alleen standaard tuinpalen in diverse maten, maar ook speciale sleufpalen voor schuttingen.
  • Een stijlvol tuinhuisje voor tuingereedschap en meer. U vindt in een handomdraai balken, planken en zelfs een vooraf opgebouwde Douglas hout ramen en deuren. Wij bieden naast los hout ook vooraf op maat gezaagde pakketten aan voor tuinhuisjes en blokhutten
  • Een mooie vlonder voor uw terras. Rustig genieten van de zon en de perfecte plek voor een barbecue. Wij hebben al het tuinhout nodig, inclusief mooi afgewerkte vlonderplanken.
  • Een stijlvolle overkapping voor uw terras of vlonder. U zit mooi droog op uw terras met een zelfgebouwde overkapping.

Tuindomein, vind tuinhout voor tal van verschillende projecten in de tuin

Ons Douglas hout is goed te behandelen met tal van verschillende afwerkingen om naadloos op  uw persoonlijke stijl aan te sluiten. Bekijk ons brede aanbod in onze webshop en ontdek de vele verschillende maten waarin wij Douglas hout aanbieden. Ook andere houtsoorten zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd. U vindt bij ons een ruime selectie grenen en vuren, zowel onbewerkt als geïmpregneerd. Daarnaast hebben we een mooie keuze aan hardhout voor u beschikbaar. Ontdek nu de mogelijkheden en plaats snel een bestelling bij Tuindomein.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.