Douglas houtkleur behouden

De mogelijkheid om de Douglas houtkleur te behouden laat zich niet zo direct beantwoorden als u misschien zou denken. Uiteraard zijn er zeer veel mogelijkheden om dit te bereiken, maar de vraag of dit nodig is, is eerder een persoonlijke vraag dan een die gesteld wordt vanuit een praktische noodzaak. Douglas hout wordt vaak gekozen als tuinhout om zeer goede redenen. Het is relatief goedkoop helemaal ten opzichte van bepaalde hardhoutsoorten. Het is echter nog steeds een zeer duurzame vorm van hout die zelfs onbewerkt nog een lange levensduur kent. Daar komt nog eens bij dat veel mensen ingenomen zijn met het uiterlijk van dit houtsoort. De keuze om de Douglas houtkleur te behouden is dan ook in eerste instantie persoonlijk. Dankzij ons zeer uitgebreide assortiment aan tuinhout en toebehoren heeft u in ieder alle keuze om als het aankomt op het behouden van de Douglas houtkleur hier zelf een invulling aan te geven.

De vele mogelijkheden om de Douglas houtkleur te behouden

De keuze om de Douglas houtkleur te behouden is zoals gezegd persoonlijk van aard. Dit materiaal is voor veel mensen een ideale keuze juist omdat ze de natuurlijke kleur zo mooi vinden. De van nature aanwezige kleur laat zich omschrijven als een roodbruine kern en geelachtig spinthout.  Toch is belangrijk om te benoemen dat deze kleur zonder dat het hout bewerkt wordt niet lang blijft bestaan. Een van de eigenschappen van Douglas hout is dat het zeer snel verkleurd. Het krijgt door invloed van Uv-straling een typische grijze toon. Ook deze grijze kleur wordt door zeer veel mensen gewaardeerd, maar of u dit mooi vindt blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Daarom bieden wij verschillende vormen van beits aan om de Douglas kleur te behouden of om hier juist een eigen invulling aan te geven.

Bescherm gelijktijdig de kleur

Het uiterlijk is zeker niet de enige reden waarom dit houtsoort zo populair is in de tuin. Ook al heeft hardhout in principe de voorkeur als het gaat om de duurzaamheid, vooral in de tuin, laat Douglas zich niet kennen. Echter is het mogelijk om het hout te behandelen zodat het nog beter bestand is tegen schimmels en water. Dit is in het bijzonder aan te raden bij hout dat op minder dan 10 cm afstand van de grond geplaatst wordt. Op deze manier kunt u een levensduur tot wel 15 jaar verkrijgen.

Het spreekt dan voor zich dat het verkrijgen van een langere levensduur te combineren is met het behouden van de Douglas houtkleur met behulp van beits. Het is de Uv-straling die het Douglas hout doet verkleuren. Door geïmpregneerd hout te bewerken met transparante beits kunt u dan de Douglas houtkleur behouden en de levensduur verlengen. Ook andere kleuren zoals de nu zeer populaire zwart en antraciet zijn mogelijk en nog veel meer.

Wij helpen u om de Douglas houtkleur te behouden

Tuindomein is de aanbieder van tuinhout en alle toebehoren. Ook als het gaat om het behouden van uw Douglas houtkleur bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u niet alleen zeer veel keuze, maar staan ook klaar met advies als u dat nodig heeft. Dankzij onze zeer scherpe prijzen zijn wij in staan om voor ieder budget de juiste artikelen te bieden voor iedere tuin.

Bij ons mag u altijd zeer voordelige prijzen verwachten, een uitstekende service en levering in Nederland en België. Wilt u meer weten neem dan gerust contact  met ons op. 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.