Tuinhuisjes laten u extra genieten van het buitenleven

Steeds meer mensen ervaren dat het luxe buitenleven ook in de eigen achtertuin kan worden gerealiseerd. U hoeft hiervoor niet naar Spanje of Tenerife, maar ook in Nederland is het prima mogelijk om te genieten van het goede leven. Heeft u een blokhut of een tuinhuis in uw tuin, dan zult u merken dat de zomer veel langer lijkt te duren. Al wanneer het voorjaar nog maar amper is aangebroken, kunt u het huisje schoonmaken en op een warme middag genieten van het buitenleven. Een bakje koffie en een tijdschrift erbij en wat wilt u nog meer?

Verschillende soorten tuinhuizen

Omdat mensen niet allemaal dezelfde smaak hebben, zijn er veel verschillende tuinhuizen. Wilt u een prieeltje dat niet al te groot is? U wilt van de zomer graag met een grote groep vrienden genieten van het verblijf? Dan zou u beter kunnen kiezen voor een wat groter exemplaar. Ook is er voor ieder budget wel wat te vinden. Het is zeker mogelijk om voordelig een blokhutje aan te schaffen. Dit lukt absoluut wanneer u gebruik maakt van een aanbieding. Waar kunt u zoal uit kiezen?

 • Een tuinhuis met of zonder overkapping
 • Een verblijf om de fietsen in op te bergen
 • Een tuinhuisje met of zonder veranda
 • Los in de achtertuin of een vaste constructie aan uw huis
 • Een tuinhuis met een puntdak, een plat dak of een zadeldak
 • Verschillende soorten hout; onbehandeld, geimpregneerd, groen, bruin of grijs
 • Diverse maten en modellen

Welke blokhut u het beste kunt aanschaffen is sterk afhankelijk van uw smaak en wensen. Welke kleur vindt u mooi? Gaat u het prieeltje gebruiken als kantoor? Mogen de kinderen in het verblijf spelen? Gaat het huisje vooral gebruikt worden als fietsenstalling? Is het de bedoeling dat er af en toe in geslapen gaat worden? Dit zijn allemaal vragen waarmee u rekening dient te houden alvorens u een tuinhuis aanschaft. Het is tenslotte de bedoeling dat het tuinverblijf jaren meegaat. Een tip is om u te verdiepen in het materiaalsoort waar het huisje van gemaakt is. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit grenen hout, hardhout, kunststof, lariks of vuren hout. Wij kunnen u zeker van alles vertellen over de diverse soorten en de voor- en nadelen.

tuinhuisje

De voordelen van tuinhuisjes

Wat zou eigenlijk de reden zijn dat de laatste jaren zoveel mensen kiezen voor een extra huisje in hun achtertuin? 20 Jaar geleden zag je deze buitenverblijven nog nauwelijks. Tegenwoordig lijkt het wel alsof alle vrienden en familieleden een tuinhuis aanschaffen. Het is waar dat dit product ongekend populair is en dat is dan ook niet zonder reden. Wat zijn nu eigenlijk vooral de voordelen van deze tuinhuisjes?

 • Een tuinhuis is een plaats waar u kunt ontspannen.
 • Er is extra ruimte voor het opbergen van tuingereedschap.
 • Blokhutten kunnen gebruikt worden als handige fietsenstalling.
 • Het is leuk voor de kinderen.
 • U kunt veel langer genieten van de lente en de zomer.
 • Er kan eventueel in het tuinhuis gewerkt worden.
 • Een gezellig verblijf om te eten met gasten.
 • Een heerlijke plek om de dag af te sluiten met een wijntje.
 • Het tuinhuisje kan worden gebruikt als fijne logeerplek.

Erg populair is de laatste jaren vooral de blokhut met overkapping. U slaat hierbij als het ware twee vliegen in een klap. De hut kan gebruikt worden om het gereedschap, de tuinmeubelen, het speelgoed van de kinderen en de fietsen op te ruimen, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om te genieten van het buitenleven. Onder de overkapping is het al heel snel behaaglijk. Wanneer de buren nog binnen zitten, omdat het te koud is buiten, kunt u al genieten van de frisse buitenlucht onder de overkapping. Er zijn ook bij deze verblijven diverse modellen en soorten verkrijgbaar. We informeren u graag en vrijblijvend over alle mogelijkheden.

blokhut overkapping

Goedkope tuinhuizen

Wellicht bent u helemaal overtuigd. U wilt ook dolgraag zo’n fijn prieeltje in de tuin. Wat zullen de kinderen blij zijn als u vertelt dat er een extra huisje in de achtertuin komt. Misschien bedenkt u al hele plannen hoe u de hut gaat inrichten. Sommige mensen naaien zelfs hun eigen gordijnen voor in dit buitenkasteeltje. Allemaal leuk en aardig, maar wat gaat het kosten? Gelukkig hoeft u hier niet van te schrikken, want er zijn mogelijkheden te over in alle prijsklassen. Het is ook zeker mogelijk om voor een scherpe prijs een buitenverblijf aan te schaffen. Voor elk wat wils en voor ieder budget een passende oplossing. Bij ons kunt u zeker terecht voor goedkope tuinhuizen en blokhutten. Het scheelt in de eerste plaats al een heel stuk als u kiest voor wat dunner hout. Al is het wel de overweging waard of dikker hout niet beter is. Dun hout is wel goedkoper wanneer u het huisje aanschaft, maar een dikkere houtsoort is vaak ook wel weer de investering waard omdat het verblijf dan waarschijnlijk veel langer mee zal gaan. Als u vragen heeft over de goedkope tuinhuizen kunnen wij u vrijblijvend advies geven. Wilt u een tuinhuisje van goede kwaliteit, maar heeft u te maken met een beperkt budget, dan zou u misschien gebruik kunnen maken van een leuke aanbieding. Er is veel mogelijk bij ons.

Heeft u nog vragen? Neem dan direct contact met ons op en we staan graag voor u klaar.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.