Hardhouten tuindeur

Als eigenaar van een huis met tuin wilt u graag uw tuin afschermen van de tuin van uw buren. Hiervoor kunt u uit verschillende mogelijkheden kiezen, waaronder bijvoorbeeld een afscheiding in de vorm van een heg, een stenen muur of een houten schutting. Wat u ook kiest, u hebt eigenlijk altijd een tuindeur of tuinpoort nodig. Wilt u een poortdeur kopen die zowel stevig is als ook een lange tijd mee kan gaan? Kies dan voor een hardhouten tuindeur uit ons assortiment.

Wat is hardhout?

Hardhout is hout wat afkomstig is van loofbomen. De naam hardhout kan verwarrend overkomen omdat de naam niet altijd iets zegt over de hardheid van het hout. Bepaalde soorten zachthout, afkomstig van naaldbomen, zijn namelijk harder dan bepaalde soorten hardhout. Een voorbeeld hiervan is Balsahout. Doordat loofbomen over het algemeen langzamer groeien dan naaldbomen, levert dit harder hout op. Harder hout wordt gekenmerkt door een grotere duurzaamheid. Een tuinpoort van hardhout kan dan ook vele jaren mee, voordat de poort zal worden aangetast door de omgeving.

Ons assortiment tuindeuren

De hardhouten tuinpoort die wij aanbieden zijn er in veel verschillende maten, stijlen en kleuren. Een aantal mogelijkheden waaruit u kunt kiezen zullen wij hier voor u opsommen.

Allereerst kunt u kiezen of een poort voor uw tuin neemt waarbij de planken verticaal of horizontaal zijn bevestigd. Daarnaast hebben wij modellen in ons assortiment waarbij de planken naadloos op elkaar aansluiten en modellen waarbij er ruimte is gelaten tussen de planken. Hierdoor is inkijk in uw tuin (nog steeds) mogelijk. Dit soort tuindeuren bieden de minste privacy. Voor de tuinpoorten zijn ook altijd bijpassende tuinschermen leverbaar. Naast de traditionele hardhouten schuttingdeur verkopen wij ook hardhouten tuindeuren die u kunt gebruiken voor de poorten bij uw oprijlaan. Dit type poort wordt als een dubbele poort geleverd. Onze tuinpoorten kunnen ook geleverd worden als een variant met een metalen frame. De planken van de dubbele tuindeuren worden op dit frame metalen gemonteerd. Dit frame zorgt voor extra stevigheid van uw poort. Omdat het frame gemaakt is van roestvrij staal is het bestand tegen elk weertype. Door te kiezen voor de juiste bevestigingsmaterialen kunt u jarenlang plezier hebben van uw poort. 

Benieuwd of wij voor u de ideale hardhouten tuinpoort hebben? Bezoek dan onze website waarop u ons volledig aanbod kunt zien. Wij bieden u niet alleen een uitstekende keus en kwaliteit, ook kunt u bij ons goedkoop uw tuinpoort aanschaffen.