Informatie over impregneren van blokhutten

Het impregneren van blokhutten

Alle blokhutten zijn geïmpregneerd leverbaar, en worden geimpregneer middels de dompelmethode.  Na aflevering van de geïmpregneerde blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin. Wel is het belangrijk dat u weet dat impregneren een voorbehandeling is, en u binnen afzienbare tijd alsnog de blokhut dient te behandelen met een beits. Ons advies is om dit zeker binnen 2 maand te doen. Doet u dit niet dan bestaat de kans dat u problemen ervaart zoals schimmels, weerplekken of extreem werken van het hout.  Dit kunt u voorkomen door de blokhut tijdig na te behandelen met een kwalitatief goede beits. Dit kan in iedere kleur die u wenst. Geeft u de blokhut niet tijdig een nabehandeling, heeft het impregneren lang niet zo'n effect.

Leverbaar in 5 kleuren

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kan uw blokhut geïmpregneerd worden in de kleuren groen, bruin, zilvergrijs, Red Class Wood en honing. In het geval van een Interflex bokhut alleen in de kleur groen.

Impregneerproces

De blokhut wordt d.m.v. dompel-/diffusietechniek geïmpregneerd. Hiervoor worden professionele impregneervloeistoff en gebruikt met een langdurige werking tegen houtaantastende schimmels. Alle onderdelen van de blokhut worden geïmpregneerd, ook deuren, ramen, luiken etc. Het komt vaak voor dat er op bepaalde onderdelen vlekachtige delen zitten wat zal lijken op slechte behandeling, dit zijn alleen delen die net wat beter het impregneermiddel op hebben genomen, hier is helaas niets aan te doen en de vlekken zullen wegtrekken na verloop van tijd. Het impregneermiddel kan de ijzerwaren in uw blokhut aantasten. Los bijbestelde onderdelen zoals een houten vloer, kunnen ook geïmpregneerd worden. Na het impregneren wordt de blokhut op natuurlijke wijze nagedroogd en terugverpakt, hierdoor is de levertijd soms wat lang.

Algemene informatie

Het is belangrijk om te weten dat impregneren een voorbehandeling is en geen vochtregulerende werking heeft en geen wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken garandeert. Om dit te bereiken zult u de blokhut kort na plaatsing moeten schilderen of beitsen. Dit kan in iedere kleur die u wenst. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en leverancier kan uw blokhut geïmpregneerd worden in de kleuren groen, bruin, zilvergrijs, honing of Red Class.