Lariks douglas hout

Het Lariks Douglas hout is een duurzame soort hout. Het Lariks Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3-4. Deze klasse is een van de meest duurzame naadhoutsoorten. Het is een houtsoort die buiten onbehandeld boven de grond gebruikt kan worden. Wanneer echter Lariks/Douglas houten palen in de grond zouden worden gebruikt, is het aan te bevelen deze vooraf met zwarte teer te behandelen. Wanneer de tuinplanken van de houtsoort boven de grond gebruikt worden, zal het hout na een verloop van een tijd verkleuren. Het krijgt een natuurlijke kleur grijs. Het is zeer geschikt om als tuinhout te gebruiken. Voor een tuinhuis of blokhut is het bovendien ook een zeer goede houtsoort. Het heeft een lange levensduur. Je kan het geschaafd of ongeschaafd kopen. Hoe meer het hout verouderd, hoe harder het wordt. Het doet dan bijna niet meer onder voor het bekende hardhout.

Wanneer je de houtsoort bijvoorbeeld als een balk in de grond wilt gebruiken, moet het goed geimpregneerd worden. Of er moet gebruik gemaakt worden van betonpoeren en betonbanden. Wanneer je dat doet kunnen de balken ook jaren mee. Het is op vele plaatsen te koop. Je kunt het ook als Zweeds rabat kopen.


Lariks

Het Larikshout is sterk, duurzaam en watervast. Het is de meest duurzame naaldhoutsoort in Europa. Het wordt vaak toegepast voor de omheiningen van tuinen, overkappingen, schuttingen, maar we zien het ook terug als bouwhout, rabatdelen en vlonderplanken. Het kernhout is donkerbruin. Het is een geslacht van de coniferen. Het is een geslacht dat in West-Europa voorkomt en tijdens de wintermaanden zijn naalden verliest. Hij komt op het noordelijke halfrond voor. De bomen kunnen wel 30 meter hoog worden.

De Douglas

Het is een houtsoort die afkomstig is van de spar, de Douglas spar. Het Douglas hout heeft een roze-bruine kleur. Het hout is in grotere afmetingen beschikbaar en kan daarom goed voor spantconstructies worden gebruikt. Wanneer het buitenshuis wordt gebruikt zal deze houtsoort goed moeten worden beschermd door bijvoorbeeld schilderen.

Het lariks hout en het Douglas hout heeft veel toepassingsmogelijkheden. Toch zal men het, wanneer het in de buitenlucht wordt gebruikt, goed moeten beschermen tegen de weersinvloeden. Dat kun je doen door het te beitsen of te schilderen. Waarvoor je het hout ook aanschaft het is belangrijk dat je weet wat je moet doen om zo lang mogelijk plezier van het hout te hebben.


Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.