Lariks douglas hout

Prachtig lariks douglas hout voor uw tuin

Wilt u lariks douglas hout kopen voor uw tuin? Bekijk dan snel het assortiment van Tuindomein. Wij hebben veel soorten prachtig en hoogwaardig douglas hout en lariks hout voor u. Wij vertellen u graag alles over de eigenschappen en toepassing van deze houtsoorten. En heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag met het vinden van het perfecte hout voor uw tuin.

Wat is het verschil tussen douglas hout en lariks hout?

De term “lariks douglas” komt u regelmatig tegen. Ook wij gebruiken deze term. Daarnaast leest u ook “douglas hout” en “lariks hout”. Wat zijn nu precies de verschillen? Het is vrij eenvoudig. Douglas hout en lariks hout lijken zeer sterk op elkaar. Zo sterk dat ze vaak in één adem worden genoemd. Voor het gemak spreken wij daarom vaak van douglas lariks. Beide houtsoorten hebben dezelfde eigenschappen.

Europees Lariks hout kenmerkt zich door de hoge dichtheid. Dit zorgt ervoor dat het weinig werkt. Lariks hout is ideaal voor constructies. Het hout bevat hars en is van nature goed beschermd. Ook kan het knoesten bevatten. Douglas hout is afkomstig van Europese douglas sparren. Kenmerkend aan de douglas spar is dat de stam lang kaal blijft. Hierdoor kunnen er lange planken en houtdelen van worden gemaakt die een mooie, rustige tekening hebben. Ook douglas hout is harshoudend.

Douglas lariks is duurzaam hout. Dat is voor u ongetwijfeld fijn om te weten. Wanneer u douglas hout gaat kopen (of lariks) doet u een goede investering. Niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege de herkomst en de levensduur van het hout. Alle douglas planken en douglas balken gaan zeer lang mee en blijven erg lang mooi.

De houtsoorten kenmerken zich naast hun duurzaamheid en hardheid ook door de fraaie kleur. Lariks is iets geler en douglas iets roder. Voor beide houtsoorten geldt dat deze van nature verkleuren. Douglas tuinhout zal na verloop van tijd wat lichter en grijzer worden. Dit is een natuurlijk proces. Veel mensen vinden dit prachtig. Mede om die reden is lariks douglas in de meeste gevallen ook een zeer bewuste keuze.

De diverse toepassingen van douglas hout

Douglas hout kent veel verschillende toepassingen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een douglas overkapping, maar ook aan douglas planken en douglas balken voor het maken van een douglas schutting. Douglas tuinhout kunt u behandelen met beits om het optimaal te beschermen tegen weersinvloeden. Na behandeling is het perfect voor zorgeloos buitengebruik. Gebruikt u lariks douglas in de grond (bijvoorbeeld als schuttingpalen) dan is het verstandig om het hout met zwarte teer te behandelen.

Bestel uw douglas tuinhout in onze webshop

Wat voor douglas hout heeft u nodig? In onze webshop vindt u diverse soorten douglas tuinhout. Lariks douglas is geschikt voor vrijwel elk tuinproject. Niet voor niets worden zoveel overkappingen, veranda’s, tuinhuizen en schuttingen van deze mateloos populaire houtsoort gemaakt. Tuindomein is al vele jaren een gerenommeerde specialist op het gebied van tuinhout. Daarom vindt u in ons assortiment niet alleen alle soorten douglas hout, maar ook alle toebehoren die u nodig hebt voor uw project.