Blog

 1. Blokhut montage in 10 stappen

  Blokhut montage - zelf doen of laten doen?

  Heeft u een blokhut, tuinhuisje, prieel of overkapping aangeschaft en wilt u deze op de juiste manier in uw tuin plaatsen? Dan zijn er specifieke (basis) stappen die u kunt volgen bij het monteren en plaatsen. Welke stappen dit zijn en wat u nodig heeft voor een snelle, gemakkelijke en goede montage leest u in dit artikel. Uiteraard heeft elk product zijn specifieke montage vereisten maar deze worden in detail beschreven in de handleiding.

  Geen tijd voor de montage, niet handig genoeg of simpelweg niet aan u besteed? De montage uit handen geven is uiteraard ook een optie. Wat u dan kunt doen leest u onderaan dit artikel.

  Meer over onze montage voorwaarden leest u op onze pagina Montage informatie.

  Lees meer »
 2. Zelf een houten terrasoverkapping bouwen?

  Een houten overkapping is uitstekend zelf te maken. We helpen u graag een eindje op weg door middel van een aantal handige tips. De terrasoverkapping kan vrijstaand in uw tuin of vast aan uw huis. Momenteel wordt veel gebruik gemaakt van lariks douglas hout of grenen hout. Bekijk op onze site ook de mogelijkheden onder de categorie Tuinhout. Mocht u twijfelen over te kiezen materialen dan geven wij u hier graag meer informatie over.

  Waarom zou u een houten terrasoverkapping maken?

  Een terrasoverkapping van hout heeft verschillende voordelen. Denk hierbij onder meer aan:

   • Het zorgt voor een verlenging van het buitenleven.
   • U creëert op deze manier extra privacy.
   • Het biedt u een beschut terras.
   • Doordat u geen last heeft van regen, felle zon of kou kunt u veel langer buiten
  Lees meer »
 3. Zelf shingles op uw blokhut leggen: zó doet u dat

  Shingles leggen lijkt misschien een karweitje voor de vakman, maar met een goede voorbereiding en dit stappenplan kunt u zelf dakshingles op uw blokhut leggen. Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

  Eerst even dit

  Dakshingles voor een blokhut worden geleverd in stroken (van vier tegels naast elkaar van totaal 1 meter) en met een instructie hoe u ze moet plaatsen. Lukt het niet met de bijgevoegde instructie, leg die dan opzij en lees dit stappenplan.
  Voor u begint is het belangrijk te weten dat u de stroken nooit in het directe zonlicht moet leggen. Aan de achterkant van de stroken zit namelijk bitumen, dat ervoor zorgt dat de stroken, als ze op het dak liggen door de zon smelten en aan het dak gaan plakken. Het is natuurlijk niet de bedoeling

  Lees meer »
 4. Betonpoeren, een stabiele fundering ter voorkoming van verzakking

  Denkt u aan een nieuwe omheining, een leuk afdakje, een speeltoestel of mogelijk zelfs aan een tuinhuisje? Dan is het handig gebruik te maken van betonpoeren.

  Betonpoeren

  betonpoerenVelen onder u zullen niet bekend zijn met de term betoenpoer. Wat zijn betonpoeren nu eigenlijk? Als u aan Venetië of aan Amsterdam denkt, dan weet u dat een deel van beide steden gebouwd is in het water en op houten palen rust. Dit heeft men gedaan om te voorkomen dat de gebouwen gaan verzakken. Deze palen worden ook wel poeren genoemd. Maken we nu een poer van beton om die te gebruiken voor een stabiele fundering en om verzakking te voorkomen, dan hebben we te maken met een betoenpoer. Bekijk hier

  Lees meer »
 5. Blokhut behandeling, hoe pak je het aan?

  U wilt een blokhut kopen of heeft er net een staan, dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Een tuinhuis kan heel veel jaren meegaan, echter is het wel van belang om het hout op de juiste manier te behandelen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp Blokhut behandeling. Mocht u toch een specifieke vraag hebben die niet is beantwoord dan vindt u onze gegevens onderaan deze pagina.

  Vocht in het hout

  Vooral in de eerste paar jaar van uw nieuwe blokhut, is een goede behandeling van belang. Eigenlijk raden we aan het hout zo snel mogelijk te behandelen. Omdat het hout in een speciale oven gedroogd wordt, zijn de vezels en strootjes

  Lees meer »
 6. Zelf een blokhut plaatsen? Wij geven een 5-tal tips.

  Zelf een blokhut plaatsen: tips

  Een blokhut of tuinhuis is ideaal voor het opbergen van de grasmaaier, de barbecue, de tuinset of het gereedschap. Deze gebouwtjes hebben veel opbergruimte en eenmaal goed geplaatst – heeft u er jarenlang plezier van. Een paar belangrijke aandachtspunten voor dat u begint:

  • De werkvloer waarop gebouwd gaat worden is van voldoende afmeting, en ligt vlak, en waterpas. (erg belangrijk!)
  • Rondom de plaats van bouwen is voldoende werkruimte
  • U heeft reeds rekening gehouden met buren, en geldende erfafscheidingen

  afmetingen blokhut wolfgang

  Lees meer »
 7. Wat zijn de meest geschikte tuinplanken voor uw tuin?

  Het hebben van een tuin is een absolute rijkdom. Het is vaak een oase van rust, maar ook een uitstekende plek om gezelschap te ontvangen. Van een tuin kan optimaal worden genoten, ook als deze nog niet helemaal af is. Om een tuin te voorzien van mooie elementen kunt u denken aan mooie bomen, planten, hagen en het gebruik van decoratief materiaal. Echter is de ondergrond en afwerking ook essentieel. Wanneer u een terras, afrastering, steigers of looppad wilt aanleggen, is gebruik van goed en duurzaam tuinhout van fundamenteel belang. Tuindomein levert solide en kwalitatieve tuinplanken voor elk doel.tuinplank lariks douglas

  Topkwaliteit

  Lees meer »
 8. Blokhut met overkapping: thuis in de natuur

  Een blokhut met overkapping is zoveel meer dan een opslagplaats of een extra zitplek. Het is uw ultieme ontspanningsplek in uw eigen stukje natuur. Met een blokhut, tuinhuis of prieel geniet u vier seizoenen lang van uw tuin.

  Een houten overkapping in de tuin zorgt ervoor dat u buiten een plek kunt creëren die aanvoelt als een verlengstuk van uw woonkamer. Dat is prettig omdat u op deze manier meer ruimte creëert om te ontspannen. U maakt optimaal gebruik van de ruimte die u al heeft in en om uw woning. Een prieel of een tuinhuis van Tuindomein.nl is er in bijna elke denkbare maat. Ook voor uw tuin of ruimte-behoefte is er een model.
  Sommige m
  Lees meer »
 9. Rabatdelen van Tuindomein

  Wilt u zelf een schuur of tuinhuis bouwen? Of een mooie schutting tussen uw tuin en die van de buren, of een wand tussen uw huis en de weg? Dan kunnen rabatdelen de oplossing zijn!

  rabatdelen

  Wat zijn rabatdelen?

  Een rabat is een houten plank die aan de bovenkant een geschulpte rand heeft en aan de onderkant een groef. Hierdoor passen de rabatdelen perfect in elkaar. De vorm van de schulprand zorgt ervoor dat er geen water tussen de planken komt. Weersomstandigheden en houtwerking hebben minder invloed op de plankenwand. Daarnaast worden de rabatplanken herzaagd uit balkenhout van een hoge kwaliteit. Zo zijn er geen uitgevallen noesten aanwezig en zitten er dus geen gaten in de houten planken. Deze werkwijze leidt er toe dat het hout en de naden

  Lees meer »
 10. De tuindeur: de poort naar uw eigen oase!

  Heerlijke zomer... Eindelijk weer naar buiten, de tuin in. Lange zomeravonden met barbecues en kaarsjes op tafel. Heerlijk luieren in de schaduw van de planten oase in uw eigen tuin of juist languit op een stretcher in de zon. Zo'n zomer mag eeuwig duren! Maar helaas wonen we in een landje waar de mooie zonnige dagen niet in overvloed voorkomen. Hoe dan ook, onze tuin is in elk jaargetijde heilig! Daarom aandacht voor de toegang tot ons belangrijkste buitengebied: de tuindeur!

   

  tuindeuren

  Tuindeuren

   

  Lees meer »
Pagina
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden.