Betonpoeren, een stabiele fundering ter voorkoming van verzakking

Betonpoeren, een stabiele fundering ter voorkoming van verzakking

Denkt u aan een nieuwe omheining, een leuk afdakje, een speeltoestel of mogelijk zelfs aan een tuinhuisje? Dan is het handig gebruik te maken van betonpoeren.

Betonpoeren

Velen onder u zullen niet bekend zijn met de term betoenpoer. Wat zijn betonpoeren nu eigenlijk? Als u aan Venetië of aan Amsterdam denkt, dan weet u dat een deel van beide steden gebouwd is in het water en op houten palen rust. Dit heeft men gedaan om te voorkomen dat de gebouwen gaan verzakken. Deze palen worden ook wel poeren genoemd. Maken we nu een poer van beton om die te gebruiken voor een stabiele fundering en om verzakking te voorkomen, dan hebben we te maken met een betoenpoer. Bekijk hier het assortiment betoenpoeren van Tuindomein!

Storm

Het weer is de laatste jaren vaker wat onstuimig. Dat heeft zijn effect op grotere bouwwerken. Zo zal een kleine kinderschommel minder last van de harde wind hebben dan een glijbaan. In sommige gevallen zal de poer als een soort stormanker dienst moeten doen. Dat geldt bijvoorbeeld voor een afdakje voor de zomeravond of voor een houten speelhuisje. Het gebruik van de poer helpt schade aan uw eigendom en die van anderen te voorkomen.

Gebruik

Betonpoeren kunt u in allerlei maten en gewichten kopen. Ze helpen u om palen die het gewicht moeten dragen, denk aan een afdak, of die een schutting op zijn plek moeten houden, te voorzien van een goede fundering. De poer wordt in cement gezet en wordt op die manier ijzersterk. Zo voorkomt u dat de aarde, de wind of de regen vat krijgt op de fundering en schade aanbrengt aan het gebouw of het hekwerk. Betonpoeren plaatsen is eenvoudig. U graaft een gat, plaats de poer, stort rondom sneldrogend beton en klaar. Wilt u een tuinhuis neerzetten en daarvoor betonpoeren plaatsen, zorg dan voor een goede verdeling van het eindgewicht. Mocht u twijfelen, vraag dan om informatie.

Wat kost het?

Betonpoeren plaatsen hoeft niet duur te zijn. Zeker niet wanneer u de afweging maakt ten opzichte van het niet plaatsen en eventueel met schade geconfronteerd te worden. Maar ze vormen uiteraard een deel van de kosten en het zal ingecalculeerd moeten worden in het budget. Algemeen geldt dat betonpoeren prijzen meevallen. Vooropgesteld dat de standaardpoeren gebruikt kunnen worden. Een 15x15 cm poer kost bijvoorbeeld minder dan 20 euro. Kant en klaar, voorzien van een voorgeboord gat om het metalen plaatje te kunnen plaatsen. Voor een overkapping, een carport of een schommel voor de kinderen hebt u zwaardere poeren nodig. Neem dan liever contact op met onze vakmannen om te overleggen wat u nodig heeft en hoeveel u er nodig heeft voor een stabiele fundering.