Blokhut montage - zelf doen of laten doen?

Heeft u een blokhut, tuinhuisje, prieel of overkapping aangeschaft en wilt u deze op de juiste manier in uw tuin plaatsen? Dan zijn er specifieke (basis) stappen die u kunt volgen bij het monteren en plaatsen. Welke stappen dit zijn en wat u nodig heeft voor een snelle, gemakkelijke en goede montage leest u in dit artikel. Uiteraard heeft elk product zijn specifieke montage vereisten maar deze worden in detail beschreven in de handleiding.

Geen tijd voor de montage, niet handig genoeg of simpelweg niet aan u besteed? De montage uit handen geven is uiteraard ook een optie. Wat u dan kunt doen leest u onderaan dit artikel.

Meer over onze montage voorwaarden leest u op onze pagina Montage informatie.

 

blokhut-argo blokhut montage

Blokhut Argo

 

De 8 (basis) stappen naar de montage van een blokhut of tuinhuisje

Om een blokhut op de juiste manier te monteren, volgt u onderstaande stappen.

Stap 1: zorg er altijd voor dat de fundering en de ondergrond van de blokhut waterpas is. U kunt trottoirbanden gebruiken als fundering, maar u kunt ook tegels, biezen, een gemetselde fundering of houten planken gebruiken om onder uw blokhut of tuinhuisje te leggen.

Stap 2: begin niet zomaar, maar leg eerst alle elementen die bij één wand horen aan de juiste zijde neer. Door alles te sorteren, bespaart u uzelf een boel loopwerk tijdens de blokhut montage.

Stap 3: let goed op dat de wandplanken van de blokhut of het tuinhuisje goed op elkaar aansluiten. Om de planken goed op elkaar te slaan, gebruikt u een rubberen hamer of een houten klosje. Controleer tussendoor altijd of de constructie nog haaks is.

Stap 4: na het plaatsen van vijf planken, kunt u de deur met het kozijn in de deuropening laten zakken. Bij de ramen van de blokhut doet u dit bij tien of elf planken. Heeft u tot aan raamhoogte gestapeld, dan plaatst u nog drie of vier planken naast het raam en laat u vervolgens pas het raam in de opening zakken.

Stap 5: heeft u de juiste hoogte bereikt bij alle wanden, dan plaatst u de nokstukken van de blokhut op de voor- en achterwand. Nu kunt u de dakbalken eenvoudig op de juiste plaats leggen.

Stap 6: timmer het dak af met dakplanken, mes en groef. Spijker aan de voorkant, de achterkant en in het midden een plank voorlopig vast, zodat de constructie stevig blijft staan tijdens het timmeren. Ook kunt u op deze manier de planken volledig recht spijkeren, zodat de blokhut er netjes uit ziet. Houd altijd twee millimeter tussen twee planken in, zodat het hout nog uit kan zetten.

Stap 7: de laatste planken die u op het dak plaatst, moet u op maat zagen. Heeft u alle planken gelegd, dan kunt u het dak afwerken met daklijsten en boeidelen. Op het puntje van het dak timmert u een zogeheten afwerkblokje of wybertje en u bent klaar met de basis opstelling van de blokhut.

Stap 8: gebruik schroeven om de kozijnen vast te maken en bevestig de glaslatjes eerst aan het kozijn voor u de roeden gaat bevestigen. Heeft u de roeden bevestigd en de hut helemaal afgewerkt, dan bent u helemaal klaar met de montage tuinhuis je.

De benodigdheden voor de montage van uw blokhut

Voor u gaat beginnen met het plaatsen van de blokhut, is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de klus. Dit doet u niet alleen door een blokhut in huis te halen, maar ook door de juiste gereedschappen voor de montage te verzamelen.

De gereedschappen die u nodig heeft voor de montage van uw blokhut, zijn de volgende:
- Een handzaag
- Meetlint
- Een stanleymes
- Een boor
- Een rubberen hamer
- Een tang
- Een schroevendraaier
- Een cirkelzaag
- Een accuboormachine
- Een waterpas

Leg alle gereedschappen klaar voor u aan de slag gaat en u hoeft niet de hele tijd op en neer te lopen tijdens het monteren.

Blokhut montage video (voorbeeld)

Montage uit handen geven ?

Wilt u er zeker van zijn dat  bijvoorbeeld uw nieuwe tuinhuis of kapschuur snel en perfect gemonteerd is? U kunt dan ook gebruik maken van een vakman. Deze neemt u veel werk en stress uit handen, zodat u alle tijd heeft voor de indeling en aankleding van uw nieuwe aanwinst. Klik hier voor meer info over het laten monteren of plaatsen van blokhut / tuinhuis

Heeft u vragen? Bel met 0541-222580 of stuur ons een e-mail !