Rabatdelen van Tuindomein

Rabatdelen van Tuindomein

Wilt u zelf een schuur of tuinhuis bouwen? Of een mooie schutting tussen uw tuin en die van de buren, of een wand tussen uw huis en de weg? Dan kunnen rabatdelen de oplossing zijn!

rabatdelen

Wat zijn rabatdelen?

Een rabat is een houten plank die aan de bovenkant een geschulpte rand heeft en aan de onderkant een groef. Hierdoor passen de rabatdelen perfect in elkaar. De vorm van de schulprand zorgt ervoor dat er geen water tussen de planken komt. Weersomstandigheden en houtwerking hebben minder invloed op de plankenwand. Daarnaast worden de rabatplanken herzaagd uit balkenhout van een hoge kwaliteit. Zo zijn er geen uitgevallen noesten aanwezig en zitten er dus geen gaten in de houten planken. Deze werkwijze leidt er toe dat het hout en de naden tussen de planken droog blijven en er minder gauw rot ontstaat. Uw schuur of schutting kan daardoor vele jaren mee. Zo hebben onze planken van Lariks-/Douglashout onbehandeld een levensduur van 10-15 jaar en vallen ze in duurzaamheidsklasse 3.

Ruim assortiment rabat

Bij Tuindomein kunt u verschillende soorten rabatdelen kopen. We bieden planken met veer- en groefmechanisme van Lariks/Douglas en vurenhout. Ook hebben we verschillende soorten Zweedse rabatdelen, ook wel potdekselplanken genoemd. Dit zijn iets taps toelopende planken. Het voordeel hiervan is dat ze strak tegen elkaar worden gemonteerd, waardoor ze minder last hebben van weersinvloeden en een gedetailleerde afwerking mogelijk is. Ze hebben een meer robuust uiterlijk dan gewone rabat. Tuindomein heeft Zweeds rabat beschikbaar in meerdere houtsoorten en afwerkingen, zoals vurenhout in blanke en oud-grijze afwerking. Natuurlijk kunt u zelf de planken ook schilderen in een kleur naar keuze. Het is verstandig om zoveel mogelijk planken te gebruiken met dezelfde dikte en/of dezelfde lengte. Hiermee ontstaat de beste constructie, en voorkomt u verschillen doordat de houtstructuur en/of houtnerf variëren. Bedenk van te voren of u een enkelzijdige of dubbelzijdige wand gaat maken. Voor beide opties heeft Tuindomein verschillende soorten rabat. Voor enkelzijdige montage is een mes- en groefconstructie geschikt, evenals de Zweede rabatdelen (potdekselplanken). Wilt u dat de planken aan beide kanten mooi zijn, zoals bij een schutting of wand, kunt u beter dubbelrabat gebruiken. Rabatplanken worden vastgezet op de ondergrond: meestal verticale latten als u een horizontale afwerking wilt en horizontale latten als u de rabatplanken verticaal bevestigt. Met speciale rabatspijkers zorgt u ervoor dat de planken perfect op hun plek blijven. Kortom, rabat is een makkelijke en duurzame optie voor uw tuinmuren!

En bent u op zoek naar een betrouwbaar adres voor uw rabatdelen? Bij Tuindomein bent u aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan geimpregneerde rabatdelen van verschillende houtsoorten, dikte, lengte en breedte. Deze sfeervolle planken hebben een landelijke uitstraling en passen bij iedere tuin.

Gerelateerde artikelen:
Geschikte tuinplanken makkelijk in huis gehaald