Een houten veranda voor aan uw huis

Een houten veranda voor aan uw huis

U bent op zoek naar een robuuste houten veranda of overkapping voor aan uw huis?
Bij Tuindomein bent u aan het juiste adres! Wij hebben een mooi assortiment houten veranda’s.

Welke afmeting heb ik nodig?

Welke afmeting u nodig heeft, is afhankelijk van de ruimte die u heeft en ervoor wilt gebruiken.
Begin met het meten van de breedte en diepte, zo heeft u een goede richtlijn om uw zoektocht eenvoudiger te maken. Om te kijken welke hoogte u nodig heeft, bepaalt u eerst welke dakbedekking u wenst te gebruiken. De soorten dakbedekking voor een veranda met schuin dak zijn dakleer, dakshingles en polycarbonaat platen. Wanneer u een plat dak zou nemen kunt u kiezen voor Easy roofing of EPDM als dakbedekking. Bij het gebruik van EPDM of Easy roofing is het wel aan te raden de randen af te werken met een aluminium daktrim.
Bij het maken van een plat dak, dan hoeft u maar heel minimaal afschot te nemen, dit dient er alleen voor dat het water naar het door u gecreëerde afvoerpunt begeleid wordt.
Wanneer u kiest voor dakshingles zijn onderstaande regels geldig.

  • Dakleer of dakshingles: 15 graden of 27cm per diepte meter hoogteverschil.
    Stel u wilt uw overkapping 300cm diep maken, dan dient u dus van voorkant naar de muur een verschil van ca. 81cm te zitten. Als u dan een doorloophoogte van 220cm aan zou houden moet de muurbalk op 301cm komen.

  • Polycarbonaat: ca. 10 graden of ca. 18cm afschot hebben
    Stel u wilt uw overkapping 300cm diep maken, dan dient u dus van voorkant naar de muur een verschil van ca. 54cm te zitten. Als u dan een doorloophoogte van 220cm aan zou houden moet de muurbalk op 274cm komen.

In welke houtsoort verkopen jullie houten veranda’s?

Bij Tuindomein verkopen we pakketten van houten veranda’s alleen in Douglas hout.
Deze DHZ veranda’s hebben we beschikbaar in een aantal afmetingen.

Wat betekend DHZ?

De drie letters DHZ staan voor “doe het zelf”.
Met doe het zelf pakketten betekend het eigenlijk dat u al het zaag, boor en aftekenen zelf nog moet doen, wel wordt er bij deze pakketten een goede instructie met zaagschema geleverd.

Is het mogelijk om door jullie een veranda met andere houtsoort samen te laten stellen?

Het is zeker mogelijk om dit door ons samen te laten stellen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen via de email. Wij hebben dan onderstaande informatie van u nodig.
Onze pakketten voor houten veranda’s zijn allemaal van Douglas hout, maar het is zeker mogelijk om zelf een overkapping samen te stellen van een andere houtsoort.
Op dit moment wordt er voor overkappingen ook veel gebruik gemaakt van Red Class Wood, dit is een kleurvaster en duurzamer alternatief als Douglas, maar heeft nagenoeg dezelfde kleur. Ook is geschikt voor het maken van een houten veranda.

  • Breedte
  • Diepte
  • Plat of schuin dak
  • Inclusief of exclusief dakbeschot
  • Soort dakbedekking

Kan ik een doe het zelf veranda zelf monteren?

Ja, dit kan! Wel is het handig om in ieder geval 1 persoon in de buurt te hebben die enigszins handig is. Bij het opzetten van de constructie heeft u sowieso minimaal personen nodig, het is namelijk behoorlijk zwaar en onhandig groot. Het is natuurlijk ook belangrijk dat u het goede gereedschap in huis heeft. Hieronder een kleine opsomming van wat u nodig zou hebben.

  • Hamer
  • Handzaag
  • Schroefmachine
  • Klopboormachine
  • Ring/Steeksleutels
  • Waterpas
  • Potlood
  • Bevestigingsmaterialen om de balk aan de muur te maken (bijvoorbeeld slagpluggen)
  • Houtdraadbouten voor het bevestigen van een hoogteverstelling van een betonpoer aan de paal.

Optioneel gereedschap:

  • Afkortzaag
  • Cirkelzaag
  • Decoupeerzaag
  • Schragen

Mocht u het alsnog niet zien zitten om dit zelf te doen, dan kunt u altijd een plaatselijk klussenbedrijf in handen nemen om het voor u te laten doen.

Moet ik mijn houten veranda op betonpoeren zetten?

Het is wel aan te raden om in ieder geval de staanders van uw veranda van de grond te houden, hierdoor zal de levensduur aanzienlijk verlengd worden namelijk. Het meest eenvoudige is om te kiezen voor een betonpoer, deze zet u als eerste in de grond en laat u een klein stukje uitsteken.
Door de hoogteverstelling die u onderop de paal schroeft kunt u de paalhoogte heel nauwkeurig afstellen.
Bij Tuindomein hebben we een behoorlijk ruim assortiment betonpoeren, hier kunt u gegarandeerd vinden wat u zoekt!

Moet ik nog iets aan de muur maken voor een waterdichte verbinding?

Het is wel aan te raden om een loodstrip of loodvervanger te plaatsen, dit voorkomt lekkage achter de balk langs. Het is niet mogelijk om deze loodstrip of loodvervanger bij Tuindomein aan te schaffen, deze kunt u wel eenvoudig bij een bouwmarkt of online vinden.

Zit er een limiet aan de grote van een houten veranda?

In principe kunt u onbeperkt doorbouwen, maar hiervoor dient u wel goed te berekenen of/wanneer u extra staanders of dikkere liggers nodig heeft. Op gegeven moment komt u er ook niet meer onderuit om extra staanders in bijvoorbeeld de diepte te gebruiken, anders zullen de liggers gaan doorhangen.

Komt u er niet uit?

Bij Tuindomein zit altijd een team met specialisten voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van uw keuze! Neem gerust contact met ons op, wij zullen dan proberen al uw vragen te beantwoorden.